przez Frank_24 » 29 kwi 2012, o 12:10
Podczas jazdy przestał mi działać lewy przedni kierunkowskaz(siedząc jako kierowca), kontrolka od lewych kierunków zaczęła bardzo szybko migać, wyczytałem na forum że to problem z masą, brązowym przewodem, wcześniej jednak zdjąłem także klosz prawego kierunku i podmieniłem nasadę - to w co wchodzi żarówka kierunkowskazu prawego z lewym aby sprawdzić czy to nie z tym mam problem albo z żarówką, nadal nie działało, po wsadzeniu znowu na swoje miejsce prawego kierunku on także przestał działać (migał, nie migał ruszając jego kablami i padł). Dodatkowo zauważyłem że na awaryjnych prócz nie działających migaczy światła mijania słabo mrugają, tak jakby nie miały mocy a na samych włączonych mijania działają normalnie.
Pytanie, czy lewa i prawa strona przedniego oświetlenia ma jeden przewód masy (wyczytałem że tył tak ma) a jak tak to gdzie on dokładnie jest przytwierdzony do karoserii. Nie mogłem go dostrzec jak idzie od lewego przedniego kierunku bo jest słabe dojście od góry i dołu. Jeśli to wina masy, to czemu problem mam tylko z migaczami?
Sorry za felieton o taką drobnostkę i liczę na szybką odpowiedz.