Światła przednie pozycyjne są, podświetlenie zegarów też jest.
Rozumiem, że przepalenie się żarówki w lewej tylnej lampie nie może być powodem takiego zachowania?
Moderator: Moderator
mcmati napisał(a):Światła przednie pozycyjne są, podświetlenie zegarów też jest.
te dodatkowe kabelki to zapewne osobne podłączenie ringów ( czarny masa, czerwony plus ). Czarny z lampy podłączasz do masy lub brązowego kabla we wiązce świateł, a czerwony z lampy podłączasz pod cienki szary kabelek we wiązce świateł. Ten szary odpowiada za postojowe.maro92 napisał(a):Założyłem je na przymiarkę do swojego Golfa i mijania i długie działały ale za to nie działały ringi. Wpiałem tylko tę prostokątną kostkę. Ciekawi mnie od czego są te kabelki zaznaczone kolorem żółtym i do czego mam je niby podpiąć?
otwór wentylacyjny - przy włączaniu lamp wytwarza się ciepło, powietrze w lampie rozgrzewa się i większa swoją objętość - wtedy uchodzi przez ten otwór. Gasząc lampy powietrze się wystudza zaciągając powietrze do środka, a przy tym często zaciąga wilgotne powietrze - wtedy często zaczynają parować. A gumka chroni tylko przed wodą i kurzem.maro92 napisał(a):oraz do czego służy ta gumka co zaznaczyłem ją czerwonym kolorem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości