Światła zewnętrzne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez variant yacht » 22 wrz 2012, o 17:53

strzeliniasty napisał(a):
variant yacht napisał(a):wiele aut ze sredniej i wyzszej półki ma przy awaryjnym hamowaniu pulsacyjne swiatła awaryjne

tylko ze to dziala w oparciu o ABS - mam ta funkcje w busie i w zimie jak sie wlaczy ABS przy hamowaniu to awaryjne mrugaja prawie caly czas, tak samo dzialaja np w oplu insignia tylko z tym ze tam mrugaja swiatla hamowania

co do stopu na 3 zarowki - czy to jest ciezarowka zeby bylo hamowanie widac z kilometra no chyba ze koledze juz ktos w bagaznik wjechal i teraz ma jakas traume chce oznajmic tym z tylu ze hamuje ale zapomnial o fakcie ze kogos oslepi i kolejny wjazd murowany
nadal twierdze ze bardziej sa niebezpieczne cwoki stawiajace trepy na pedale hamulca przy kazdej, nawet najmniejszej okazji , spróbuj na szybkiej trasie jechać za takim baranem :zalamany: raz że oslepia, a dwa po pewnym czasie przestajesz reagować na to jego "hamowanie"...do czasu :-P jeszcze lepsze jest zjawisko jopienia sie na kazde najmniejsze zdarzenie na drodze, ostatnio poza godzinami szczytu na grochowskiej do wezła na marsa korek juz 500 metrow przed rondem , dlaczego? otóz spory kawalek za rondem pani zlapala gume i w aucie stojącym na PASIE AWARYJNYM kolo zmieniala pomoc drogowa ,absolutnie niczego nie blokując na ulicy ale towarzycho przejezdzajac obok musialo powolutku przejezdzac i jopic sie na sytuacje, 10 metrow za ZDARZENIEM nie bylo sladu po korku , na trasie łazienkowskiej gdy jest stluczka to nawet pasy ruchu w przeciwnym kierunku od owej stluczki stoja w korku bo ciekawskie matoły jadą 30km/h zeby sobie popatrzeć na sensację , identycznie robią nawet na autostradzie, tak wiec choinka ze stopami to małe piwo :shock:
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Podłączenie ledów golf III

Postprzez tomek3 » 23 wrz 2012, o 10:02

Podłaczyłem ledy w moim golfie według schematu i świecą ładnie. Mają wbudowany przekażnik ale gdy nacisne pedał chamulca to gasną i gdy włącze wsteczny bieg to też gasną. Pomocy już próbowałem wszystkiego i dalej tak gasną. Nie mam pojęcia co to możebyć. Z góry dzięki za pomoc :-)
tomek3
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 23 wrz 2012, o 10:21

Słaby minus i rozlącza :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez tomek3 » 23 wrz 2012, o 10:28

minus mam podpięty pod akumulator
tomek3
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 23 wrz 2012, o 10:34

Wrzuć ten schemat i napisz gdzie to wpiołeś
pietrasiak2
Members

Postprzez tomek3 » 23 wrz 2012, o 11:05

czerwony (+) podpiołem pod kable od spryskiwaczy (na masce) czarny (-) podpiołem pod akumulator a biały pod postojówke

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe6 ... 355f0.html
tomek3
Berbeć

Postprzez Stachu_76 » 23 wrz 2012, o 12:11

tomek3, z tego co widzę to do jazdy dziennej plus daj po stacyjce np. cewka minus może być a biały jest ok ja mam cały czas tam tam plus po stacyjce tylko znika jak rozrusznik kreci sprawdź czy masz tam cały czas plus el. spryskiwacze ori.?
Stachu_76
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2.0
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez michaal » 24 wrz 2012, o 10:26

Na allegro idzie znaleźć układy które po pewnym czasie hamowania (6sek) włącza pulsacje lamp. np kierunkowskazów. Ma to odpowiadać włączaniu się kierunkowskazów podczas nagłego hamowania w innych pojazdach
michaal
Badacz tematu

Postprzez Radi » 24 wrz 2012, o 10:31

ja rozumiem pulsowanie przy ostrym hamowaniu oznacza to że coś sie dzieje, ale przy np powolnej jezdzie w korku? Ja was przepraszam ale to będzie wyglądac żałośnie
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB

Postprzez adams » 24 wrz 2012, o 18:11

Siema, wiadomo każdy robi jak lubi ale ja zgadzam się z Kolegą wyżej :super: Jestem na nie :mrgreen:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG

Postprzez dawidbryk » 24 wrz 2012, o 23:46

Ja mam + z ledów podpięty do na kablu od klaksonu ponieważ klakson działa tylko po włączonym zapłonie i gdy się przekręci stacyjke to tam jest prąd ;d u mnie to działa do tej pory super tam ;)
dawidbryk
Berbeć

światła stopu vr6

Postprzez raven0616 » 25 wrz 2012, o 18:18

witam panowie mam problem wlasnie dokonalem swapa w swoim mk3 i w aucie ktore bylo dawca po podpieciu akumulatora swiecily sie swiatla stopu po przelozeniu wszystkiego do mnie problem pojawil sie u mnie swap to vr6
raven0616
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka