Światła zewnętrzne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Vengazo » 29 gru 2012, o 14:18

A jak sprawdzić ten styk w manetce jak to rozkręcić ? aby sprawdzić ? Ale jak na parkingu wlaczylem kierunek wyjalem zarowke i wlozylem lekko znowu działało mi się wydaję,że wina tkwi w ten zderzaku :/. Tak samo dzisiaj ku mojemu zdziwianiu przez 20 minut licznik nie chciał pokazywać prędkości stał cały czas na 30 km/h hhahahaha, ale po chwili jazdy normalnie zaczął chodzić wie ktoś co było przyczyną? :cisza:

[ Dodano: 2012-12-29, 14:36 ]
Więc tak żarówki wstawione, pod domem przestały działać wszystkie kierunki, okazało się że bezpiecznik siadł wstawiłem nowy i na tą chwilę działa zaraz jadę w trasę to zobaczymy jak to będzie.
Vengazo
Badacz tematu

Rocznik: 2009
Silnik: 1.9
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Zico63 » 29 gru 2012, o 17:18

Czyste muszą być trzonki żarówek, oprawki żarówek, "języczki" pod środkowym zaciskiem żarówki, konektorki wchodzące w oprawkę (dostępne po wyjęciu lampy) - i to w każdej z lamp.
Styk to wtyczka, jedna z kilku pod osłoną na kierownicy - z siedmioma przewodami w tym z interesującym nas czarnym z białym paskiem. To na początek. Bo z rozbieraniem manetki "na proszek" radzę się wstrzymać.
A w ogóle - włącz Kolego awaryjne i obchodząc w koło samochód spróbuj znaleźć taką wyraźnie słabiej swiecącą. Tu będzie wina.
Zico63
Members

Postprzez scyzormks » 29 gru 2012, o 17:35

Ja tak mam przy wtyczce do zarowki. Trzeba najlepiej wszystko wyczyscic i co najwazniejsze by sztywno siedziało. Mi sie tak zdazy czasem raz na 2 miesiace ale po ponownym docinieciu hula
scyzormks
Gaduła

Postprzez Vengazo » 29 gru 2012, o 17:38

Więc tak w trasie kierunek znowu się :cenzura: . Brak mi słów do tego. Wyjąłem cały kierunek i guma byłą przetarta od kabla chroniącego wyczyściłem zaizolowalem i dalej to samo więc zdjąłem plasikową obudowę wyjąłem żarówkę i włożyłem ją na nowo, kierunek zaczął chodzić normalnie a jak ruszylem po paru razach normalnego wlacznia znowu to samo. Szlag mnie z tym trafia już... ZICO właśnie to jest najlepsze,że czysto jest i na żarówkach i zaciski. Co do manetki ona działa prawidłowo sprawdzałem wina tkwi gdzieś w tym całym miejscu gdzie wkłada się żarówkę. Sprawdzę jak się ściemni kolego jeszcze te avaryjnę ale nie wiem czy to wina innej żarówki bo to właśnie ta nie działa nawet na avaryjnych jak sprawdzałem :evil:.

Kolega scyzormks no właśnie jak docisnę to na chwilę działa a potem spowrotem to samo nie będę przecież co 5 minut naprawiał tego. Może masz jakiś pomysł jak ją usztywnić o ile to tego wina.
Vengazo
Badacz tematu

Postprzez Zico63 » 29 gru 2012, o 20:39

Żarówka - czy jest na 101% sprawna? Bo może być tzw. strzepana, czyli pozornie pod światło wygląda dobrze, nawet czasem działa - a na dziurach przerywa.
Do kierunkowskazu prąd biegnie jeszcze innymi punktami, niż te wymienione przeze mnie: jest okrągłe złącze nad chłodnicą, są złączki, są też pozornie niewinne zakręty wiązki kabli - gdzie lubią się one niewidocznie przełamać.
Włączyć awaryjne lub ten nieszczęsny lewy kierunkowskaz i "macać" (to po śląsku ;-) ) po przewodach aż coś się w częstotliwości zmieni...

Vengazo napisał(a):Może masz jakiś pomysł jak ją usztywnić o ile to tego wina

No przygiąć oprawkę tak, jakby Kolega chciał włożyć żarówkę o milimetr mniejszej średnicy :super:
Zico63
Members

swiatła przeciwmgielne led

Postprzez Dj Devilek » 29 gru 2012, o 21:15

Witam czy jest mozliwość załozenia zarowek h3 led w miejsce zwykłych żarówek przeciwmgielnych ??
Dj Devilek
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 29 gru 2012, o 22:44

Wcześniej był temat o ledach w światłach drogowych - odpuść sobie te żarówki, bo to nie świeci.

http://www.golf3.pl/topics4/zarowki-vt52556,15.htm
prezesik
Members

Postprzez Vengazo » 30 gru 2012, o 08:47

Zico poleciało pomógł :). Potem jak się przejaśni trochę polecę to zobaczyć co opisałeś:). Podziekował jeszcze raz za zaangażowanie :ok:
Vengazo
Badacz tematu

halogeny w zderzak

Postprzez CHLASTA92 » 31 gru 2012, o 00:32

Witam myślę nad włożeniem do auta ori halogenów z zderzak co potrzebuje oprócz halo i przełącznika swiateł
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
CHLASTA92
Badacz tematu

Postprzez GrZeChU91 » 31 gru 2012, o 09:22

CHLASTA92, Tematy wiele razy poruszane.....

http://www.vwvento-fans.com/porady/11.pdf
GrZeChU91
Members

Postprzez pawel66600 » 31 gru 2012, o 17:26

Dodatkowo potrzebujesz 4 blaszek montażowych żeby halogeny przymocować w zderzaku :-)
Szaleństwo czy głupota? Po prostu PASJA na zawsze. . .
pawel66600
Czytacz

Kierunki palą się zamiast mrugać po wciśnięciu hamulca.

Postprzez Soosexy69 » 5 sty 2013, o 19:13

Witam Panowie.Problem pojawił się wczoraj po zerwanej lince sprzęgła...
a dokładnie zauważyłem że podczas wciskania pedału hamulca i gdy jednocześnie mam włączone kierunki, przestają mrugać tylko palą się razem z światłami stop stale.
Dodtkowo dodam że pali się lampka świateł przeciwmgłowych...
Podejżewam że uszkodził się czujnik przy pedale hamulca..ale czy to może powodować problemy z kierunkami?
Soosexy69
Czytacz

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka