brązowy: -masa (skrajny)
żółto-??? +plus (skrajny)
środkowy podaj na chwilke mase jak bedzie zero reakcji to podaj plus
jak zadzala na dwuch plusach to mase podepnij z centralki a dwa plusy z jednego plusa centralki
Przyklad podlaczenia plusa z centralki
(plus)
centralny------======syrena
a jak potrzebuje dwuch mas (maloprawdopodobne) to dwie masy z jednej centralki oraz plus z jednego przewodu centralki
(minus)
centralny----------------==========syrena
Pozdrawiam
Ps. U siebie tez mam imitacje alarmu. Jeszcze jedno sprawdz czy centralka na wyjsciu nie zmienia polaryzacji tzn, przy zamykaniu np. zeilono-czarny to plus a zolty minus a przy otwieraniu robi sie odwrotnie zielono-czarny to minus a zolty plus ja mialem taki cyrk. Ale zaden problem rozwiazalem to zwyklym przekaznikiem cena ok 8 w sklepie motoryzacyjnym od fiata 126p nie pamietam teraz jego symbolu ale wybralem najtanszy bo nie plyna przez niego jakies duze prady on ma tylko sterowac syrenka a przekaznikowi obojetne to jest gdzie ma minus a gdzie plus podany na cewke przekaznika u mnie to wyglada tak dwa przewody ktore wychodza z centralki podlaczylem do cewki przekaznika. mase syreny z budy a plus rownierz z przekaznika. dopiero jak przekaznik dostanie sygnal zalacza centralke, do ktorej przychodza dwa plusy (mostek) z przekaznika. Proste a cieszy i być może odstrasza.
[ Dodano: 2013-01-01, 03:24 ]/topics4/addform.html?%20