Szyba od strony kierowcy nie działa.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Gniewosz971 » 28 lut 2013, o 22:26

Witam mam problem, a mianowicie w moim Golfie III 5 drzwiowym nie otwiera się szyba. Słychać jest pracę silniczka (słychać jak "bzyczy"), ale szyba ani drgnie. Po kilku próbach zaczęło też być słychać bzyczenie przy szyberdachu, tam przy lampie, więc otworzyłem tą klapkę jest tam zwój kabli, ale nie zbyt się tam ogarniam. Zauważyłem, że kiedy wcisnę ten dzyndzelek od wewnątrz do zamykania drzwi zamykają się tylko drzwi kierowcy, a powinny zamknąć się wszystkie. Z kluczka działa normalnie, zamykają się wszystkie drzwi.
Gniewosz971
Berbeć

Postprzez pablomed » 1 mar 2013, o 11:57

Podejrzenie uszkodzenia któregoś kabla w wiązce wchodzącej do drzwi, być moze masowego brazowego dlatego masz problem łączony czyli nie działa central z przycisku i nie działa szyba a uruchamia się dach.
Pytanie czy słyszysz bzyczenie silniczka czy tylko cykanie przekaźników przy silniku szyby.
Jesli silnik działa a nie ciągnie szyby to zniszczeniu uległa linka i/lub przekładnia - wymienia się cały mechanizm do ktorego przekładasz stary silniczek. Wiele opisów o tym jest koszt ok 8 dych.
Jesli słychać tylko cykanie przekaźników to jak na wstepie napisałem - podejrzenie jest uszkodzenia kabli w osłonie gumowej wchodzacych do drzwi.
Uzyj trochę wyszukiwarki - te problemy są wielokrotnie opisywane.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka