Szyberdach i centralny zamek - problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez LeonSkennedy » 4 wrz 2011, o 23:43

Witam . Mam dwa problemy że tak powiem , a mianowicie , przy centralnym zamku (z klucza) nie domykają mi się lewe tylne drzwi (zamykają się bardzo rzadko , czasami się zamkną po przekręceniu kluczyka i otworzeniu tych drzwi ) , a druga sprawa to szyberdach , niby działa , ale schować całkowicie się nie chce , jak otworze go tak lekko to jest ok , ale jak próbuje zamknąć , to muszę popchnąć ręcznie ten mechanizm z lewej strony , bo prawa się domyka sama . Jak by ktoś miał jakieś sugestie na ten temat to byłbym bardzo wdzięczny :)
LeonSkennedy
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 5 wrz 2011, o 00:35

LeonSkennedy napisał(a):popchnąć ręcznie ten mechanizm z lewej strony
prowadnice masz urwana - ratunek - albo modyfikacja prowadnicy albo wymiana szyberdachu
strzeliniasty
Members

Postprzez LeonSkennedy » 5 wrz 2011, o 21:17

a modyfikacja w jaki sposób, bo niestety , nie mam funduszy narazie na nowy szyberdach ;/
LeonSkennedy
Czytacz

Postprzez pablomed » 6 wrz 2011, o 18:02

LeonSkennedy, porada naprawa szyberdachu w FAQ na http://forum.vwgolf.pl/
zresztą googlami to znajdziesz w wielu miejscach.
Co do zamka oceń czy wezyk od pompki nie pękł w gumie wchodzącej do drzwi. W każdym razie to usterka mechaniczna, albo nieszczelny wezyk, albo siłownik pneumatyczny przy zamku szwankuje, albo sam zamek daje opory trzeba zdjąc tapicerkę i rozebrać to, czyszczenie i smarowanie powinno pomóc albo od razu kup sobie zamek na szrocie to groszowa sprawa.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka