szyberdach

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

szyberdach

Postprzez przemek2604 » 27 mar 2011, o 11:26

Mam pytanie. czemu gdy chce zsunac badz uchylić szyberdach ( elekryczny) silniczek w nim mi cyka? wciskam guzik silniczek cyknie jakby sie zaciał i tyle nic sie nie dzieje i tak nonstop.
przemek2604
Czytacz

szyberdach

Postprzez trollu » 27 mar 2011, o 13:28

trzeba rozebrać i zobaczyć. nikt wróżką nie jest, może coś gdzieś nie łączy, silniczek się spalił czy coś. zakasać rękawy do roboty i jazda
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez komar » 27 mar 2011, o 20:01

miałem taki problem, musisz wyjąć silniczek i spróbować na krótko pod akumlator sprawdzić czy kręci (nie chce gdybac ale raczej to wina silniczka)
komar
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 27 mar 2011, o 20:07

zgadzam sie tylko pamietaj o tym ze jak wyjmiesz silniczek to moze sie krecic bez problemu

swiadczyc to moze ze juz nie ma sily na ciaganie szybra
strzeliniasty
Members

Postprzez T@jny1990 » 27 mar 2011, o 21:10

Miałem i chyba jeszcze mam ten problem :-) U mnie sprawa wyglądała tak samo z tym że czaaaaasaaaami (raz na miesiąc) mi zaskoczył szyberek na 1-2 otwarcia i dalej to samo... tyle że kiedy mi szyber zadziałał to centralny mi nie działał... teraz zauważyłem że jak tą plastikową zaślepką na wejście kolbki pod plastikową pokrywą przy lampce kilka razy poruszam i podociskam to w pewnym momencie zaskakuje szyber i działa normalnie tylko że wtedy przestaje działać centralny tzn kierunki migają, przekaźnik sie odzywa ale poza tym cisza tj. nie zamyka :-/ To obecnie zamykam dzwi z kluczyka a wole żeby mi szyber działał :-D Jak sie cieplej zrobi to trzeba będzie się bardziej pobawić i zlikwidować usterke :ok: spróbuj u siebie tej operacji może chociaż narazie pomoże :ok:
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...

=>zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
T@jny1990
Czytacz

Postprzez gregor0225 » 30 mar 2011, o 13:42

Witam ;-) wiem o co chodzi z twoim szyberdachem :-P przy przelacznikach i lamkach od szyberdachu masz plastikowa prostakatna zaslepke....zdejmij ja i powinienes miec wejscie do recznego sterowania szyberdachem na klucz TORS lub IMBUS (nie pamietam dokladnie) na to wejcie jest taka zasowka plastikowa jak w judaszu na drzwiach w domu :mrgreen: musisz miec ja zaslonieta aby szyber elektrycznie sie zasowal bo jest przy tym czujnik polozenia....mialem u siebie to samo w poniedzialek jak naprawialem swoj szyberek....sprawdz to i problem musi byc z glowy :-D :-D :-D pozdrawiam ;-) :mrgreen:
gregor0225
Berbeć

Postprzez T@jny1990 » 31 mar 2011, o 20:31

gregor0225 napisał(a):Witam ;-) wiem o co chodzi z twoim szyberdachem :-P przy przelacznikach i lamkach od szyberdachu masz plastikowa prostakatna zaslepke....zdejmij ja i powinienes miec wejscie do recznego sterowania szyberdachem na klucz TORS lub IMBUS (nie pamietam dokladnie) na to wejcie jest taka zasowka plastikowa jak w judaszu na drzwiach w domu :mrgreen: musisz miec ja zaslonieta aby szyber elektrycznie sie zasowal bo jest przy tym czujnik polozenia....mialem u siebie to samo w poniedzialek jak naprawialem swoj szyberek....sprawdz to i problem musi byc z glowy :-D :-D :-D pozdrawiam ;-) :mrgreen:

właśnie dokładnie to samo napisałem :zdziwko: :-P

Moja mała Biała Bestia
T@jny1990
Czytacz

Postprzez przemek2604 » 31 mar 2011, o 20:38

mozliwe ze nie mam tego zasłonietego kapturka na ten kluczyk bo poprawialem sobie uszczelke od szybra i recznie z korbki szyber otwierałem! Dobra porada dzieki dzieki sprawdze:)
przemek2604
Czytacz

Postprzez T@jny1990 » 31 mar 2011, o 21:03

Daj znać co z tego wyszło;)

Moja mała Biała Bestia
T@jny1990
Czytacz

Postprzez przemek2604 » 31 mar 2011, o 21:09

dobra dobra:) tylko jutro bo ciemno i zimno juz dzis xD

[ Dodano: 2011-04-01, 18:07 ]
sprawdziłem działa tylko nie w pełni :) peknieta prowadnica;/ T@jny1990 wielknie dzieki i + dla cb z mojej strony :) tylko teraz sie zabrac za naprawe;)
przemek2604
Czytacz

Postprzez barsliw » 12 maja 2011, o 22:50

To ja zapytam wprost. Mam typową, golfową usterkę szybra czyli prowadnica (tak przynajmniej sądzę)
Czy jest ktoś w Warszawie kto to robił i ma ochotę poświęcić sobotę bądź niedzielę na pomoc lub też główny udział w naprawie tego ustrojstwa.
Oczywiście wchodzi w grę jakaś kasa, chyba że znajdzie się ktoś kto zrobi to za przysłowiową butlę dobrej wódeczki.
Wiem,że były opisy tego,ale tak jak do drobnej mechaniki silnikowej mam zaparcie, tak naprawa szybra mnie przeraża.
Czekam na kogoś z dobrym sercem, bo lato idzie i szyber by się przydał.
barsliw
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka