szyberdach

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Szyberdach.. Usterka

Postprzez jatromb » 24 maja 2008, o 21:58

Padl mi szyberach, a prawdopodobnie urwalem linke, bo jedna prowadnica jezdzi, a druga nie.. da sie to jakos naprawic we wlasnym zarkesie i bez wyjmowania szyberdachu?!.. jesli nie, to jak wyjac szyberdach "krok po kroku"??
jatromb
Czytacz

Szyberdach.. Usterka

Postprzez klimu » 24 maja 2008, o 23:29

klimu
Berbeć

Postprzez Lucas » 25 maja 2008, o 14:50

Mój szyber też chyba prawie na sucho chodzi bo słychać opory, a nie ma nigdzie zanieczyszczeń takich jak piasek itp. Więc to na pewno nie przez jakieś syfki w prowadnicach :-P Spróbuje pewnie z tym WD-40 i jeżeli sie mylisz to chętnie Cie poprawie. :-D

[ Dodano: 2008-05-26, 13:01 ]
Jednak nasmarowałem to wazeliną i efekt całkiem dobry. :-)
Lucas
Badacz tematu

Postprzez adams » 26 maja 2008, o 11:38

Witam i pozwole sobie cos dopisac a co mi tam :) odnosnie naprawy linki (3 link) nie wierzylem ze top bedzie dzialac, ale skoro bylem tak zdolny zeby polamac dwie lewe prowadnice to co mi zalezalo sprobowac jedna z nich naprawic :) Nie wiem jak boschem ale mi to wycinali w pracy bo szlifierka mi tego nie chciala wogole ugryzc bo to jakies twarde i kruche badziewie jest. Szczerze powiem ze jest lepiej niz bylo , a to dlatego ze tak latwo sie teraz nie ulamie (wiem bo sprawdzilem). Tylko ze nalezy uciac linke bo rzeczywiscie o ten kawalek ktory jest przesunietry ten wstawiony element jest linka zadluga i juz pisze czemu. Jesli nie przytnie sie linki od zasuwania tej oslony przeciwslonecznej (linka prawa) albo linki naprawianej to nie dosunie sie ta oslona do konca. Przycialem i gra! o a tak na marginesie , nie ma ktos moze zepsutego szyberdachu na czesci... konkretnie chodzi mi o lewą TYLNĄ prowadnice (czyli ta ktora sie nie psuje bo ja ją szkurw... mac polamalem :( )
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez komando » 27 maja 2008, o 00:23

ha ha tez mam ten problem miałem juz zamawiac ca ly szyber ale dobrze ze tu zerklem tylko teraz bede musiał poszukac wszystkich czesci jak sie obetnie ta linke to jak ja poznie zaslepic tym wariatem ???? a mozxe nie trzeba ???? :?:
komando
Czytacz

Postprzez adams » 27 maja 2008, o 01:15

ten czarny plastik to takie badziewko ktore nakrecisz na linke, najpierw sciagnij "tego wariata" i zobaczysz na jakiej zasadzie on sie trzyma na tej lince ... nie wiem jak to inaczej opisac, ale jak masz troche pojecia o tym to dasz rade na 100 %. Ja tym zakonczylem bo inaczej w momencie kiedy elektrycznie otwierasz szyberdach linka od prowadnicy wydluza sie i odpycha oslone przeciwsloneczną więc lepiej tym zaslepic spowrotem bo jak bedzie walic w gołą linke to sie w koncu linka rozsypie i potem bedzie wadzic (tak mi sie wydaje :) )
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez komando » 27 maja 2008, o 11:49

o dzieki wlasnie biore sie za ta linke reszte juz zrobiłem ;-)

[ Dodano: 2008-05-27, 12:03 ]
wystarczy scisnac kabinerkmi :-D z umiarem linke a drógimi zaslepke pociagnac i schodzi elegancko :):)
komando
Czytacz

Postprzez GrubyNM » 27 maja 2008, o 18:13

Ja mam Problem z silniczkiem podłączam silnik pod szyber i tylko coś w nim pstryka probowałem na dwóch silniczkach bezpieczniki mam wszystkie ok Pomocy Szyber jest w 100% dobry
GrubyNM
Berbeć

Postprzez komando » 27 maja 2008, o 23:43

a próbowwałes na sucho czy działa ????
komando
Czytacz

Postprzez GrubyNM » 28 maja 2008, o 04:05

Tak Kręciłem kropką chodził ale już doszedłem do usterki była to mianowicie ta czarna zaślepka pod miejsce korbki pod nią jest wyłączniki i wystarczyło ja tylko zamknąć :) :-D
GrubyNM
Berbeć

Postprzez komando » 29 maja 2008, o 00:00

he eh a tyle strachu czasami tak jest pozdro :):):):)
komando
Czytacz

Szyberdach Nie Dziala :(

Postprzez fajer5 » 31 maja 2008, o 18:59

Witam Wszystkich Fanów Może Mi Ktoś Pomoże Nie dzieła Mi szyberdach ani lampa w środku jak naciskam przycisk zeby go uchylić wtedy zapala sie lampka :| :-/ co jest zdarzyło sie to komuś ??
Feel The BaSs :P
fajer5
Czytacz

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka