szyberdach

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez golfiak » 31 maja 2008, o 22:36

Zdejmij pokrywę (taką białą) i tam masz klucz imbus. przesuń taką blaszkę ze strzałką i tam masz wejście na ten klucz. Kręć, aż odsunie się szyber i w przedniej części jest taka kostka do której wpięta jest wiązka przewodów.
Wyjmij ją i z powrotem wciśnij. Możesz nawet parę razy tak zrobić. Ja miałem to samo i pomogło.
TDI 1Z 90 KM
golfiak
Czytacz

Postprzez fajer5 » 1 cze 2008, o 11:46

Okej Dziekuje tez Ci Sie taka Dystkoteka Robila He ?
Feel The BaSs :P
fajer5
Czytacz

Postprzez golfiak » 1 cze 2008, o 14:20

Tak, i to pomogło, chociaż nie musi to być to, ale spróbuj....
TDI 1Z 90 KM
golfiak
Czytacz

Postprzez fajer5 » 1 cze 2008, o 14:50

okej dziekuje widze ze masz taki sam kolorek jak moj heh pozdro dzieki :-)
fajer5
Czytacz

Postprzez maniakzlotow » 2 cze 2008, o 11:58

A moze ci bespiecznik poszedl skoro ci tez lampka nie dziala ;-)
maniakzlotow
Berbeć

Postprzez maniakzlotow » 2 cze 2008, o 12:16

Dobra ludzie wszytko ladnie pieknie ale ja chce to naprawic bo mam taki sam problem czy wie ktos jak to zrobic??
maniakzlotow
Berbeć

szyber dach ma fochy

Postprzez dziura » 5 cze 2008, o 19:51

witam
Moj szybder dach otwiera sie jak mu sie chce - tj chodzi jak gdyby w jedna strone (zawsze zamyka sie z pozycji "uchylnie" i otwiera w kierunku tyłu pojazdu a nie zawsze otwiera sie uchylnie i zamyka w kierunku przodu pojazdu) Czyli np nie zawsze sie chce otworzyc uchylnie ( ja wtedy otwierm imbusem) ale zamknie sie juz ok. Albo zawsze otwiera sie w kierunk tyłu auta ale nie zawsze sie elektryczenie zamyka (wtedy trzeba krecic)
Nie znam sie na elektryce i nie wiem oc czego to zalezy, ale wyglda na to ze cos nie kontaktuje...ale gdzie tego czegos szukac??
dziura
Berbeć

Postprzez fajer5 » 6 cze 2008, o 21:02

Mozliwosci jest Wiele Np Glupi Przekaznik Lub Przelacznik Moze nie kontaktowac tak mial moj znajomy np w bmw ale tu moze byc linka jedna zerwana tak jak umnie jedna dziala a druga musze ja popchnac he :] :->
fajer5
Czytacz

Postprzez arek3358 » 6 cze 2008, o 21:40

mam to samo otwiera sie bez problemu a jak chce zamknac to slysze tylko takie tikk a jak porusze kablami to zamyka , mysle ze to problem gniazdka musze sie za to zabrac
arek
arek3358
Czytacz

Postprzez adams » 7 cze 2008, o 12:27

hehe panowie ja mialem tak jak kupilem swoje cudo ze jak trzymalem odsuwanie do tylu to on sie odsuwal odsuwal i odsuuuwal az sie nie puscilo przycisku ...noi sie okazalo ze zimne luty byly a konkrtetniej winowajcą byl jeden zimny lut na diodzie (tak po srodku calego ukladu) inaczej nie umiem wytlumaczyc, ale potem mialem problem ze gdy bylo bardzo goraco na dworzu to ani drgnal caly czas bylo tylko slychac przekazniki w silniku a nie chcial ruszyc . ale ostatnio go rozlozylem pomierzylem wszystko miernikiem i nic nie znalazlem zlozylem i dziala czy goraco czy zimno. Wydaje mi sie ze porpostu zimne luty masz, ale jak piszesz ze jestes zielony to rozepnij zatrzaski od tego plastiku ktory zaslania elektronike i i popodgrzewaj lutownica wszystkie polaczenia lutowane na plytce. No chyba ze zupelnie nie umiesz sie poslugiwac lutownica to daj to komus kto umie lutowac bo sobie zwarcia porobisz i potem bedziesz przeklinal dzien w ktorym posta z prosba o pomoc napisales ;-)
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

szyberdach:(

Postprzez pirlo » 13 cze 2008, o 15:39

dzis podczas deszczu zauwazyłem ze przecieka mi szyberdach i w czym problem mam go zrypanego bo to elektryczny, silniczek niby dziala, i nie wiem czy teraz musze go wkoncu zrobic czy mozna to jakosc uszczelnic jest tak jakby niedomkniety Mozna go jakos tak narazie czyms uszczelnic?? i w sumie co mogło w nim pasc mam tak od kupna silnik słychac ze dziala ale wogóle nie otwiera?? i jaki moze byc przyblizony koszt naprawy thx pozdro
pirlo
Czytacz

Postprzez brusiaki » 13 cze 2008, o 18:39

Kolego na tym forum są podane linki jak naprawić szyberdach
brusiaki
Czytacz

Poprzednia stronaNastępna strona

www.nowoczesnywpis.eu - www.odczasudoczasu.eu - detektyw -

Powrót do Elektryka