szyberdach

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Rafit » 19 cze 2008, o 20:42

Uzman, dokładnie prowadnica prawdopodobnie pękła :mrgreen:
Rafit
Badacz tematu

Szyberdach...PROBLEM...NIE WIEM CO ROBIĆ

Postprzez trollpl89 » 19 cze 2008, o 23:31

Witam mam problem z szyberdachem elektrycznym w moim golfie 3
Mianowicie po pierwsze mam opadnieta uszczelke(z kąd dostać?) :cry: i kiedy chce otworzyć szyberdach elektrycznie, to tylko słysze przy każdym przycisku tylko jakieś tykanie, nic się nie dzieje...czy to może być coś z silniczkiem...? bezpieczniki całe
Proszę o pomoc ciepło się zbliża a szyberdach by sięprzydał...
trollpl89
Berbeć

Postprzez adams » 20 cze 2008, o 01:36

nie chce byc wulgarny ;p ale jak mogla peknąć prowadnica skoro on sie uchyla i zamyka ? ja mialem to samo , ale u mnei to byla wina silniczka ktory juz wymienilem i jest cacy... niestety nie mogl sobie poradzic z tym obciażeniem i taki objaw jak u Ciebie prawdopodobnie czyli pierwszy raz sie odsunal i zasunal bez problemu natomiast drugi raz jak sprobowalem (tak raz po raz) to widac jak slabnie w oczach az w koncu staje zupelnie i trzeba kilkanascie razy ponaciskac zeby po takim malym kawalku sie zasunal. Stwierdzilem ze to mogą byc szczotki ( jesli pisze brednie to Zico63 niech mnei poprawi ) bo to sie dzialo jak sie uruchamiala ta opcja szybkiego odsuwania. Ja wymienilem silniczek na uzywke ze szrotu. podejrzewam ze jesli nie chcesz sie tym denerwowac musisz zrobic to samo.
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Thjordek » 20 cze 2008, o 08:21

możliwe zacięcie się linek otwierających lub silniczek jest słaby już ze starości.
Thjordek
Berbeć

Postprzez GrubyNM » 20 cze 2008, o 11:26

probowałeś kręcić ręcznie ?? jak tak to zamknij ta zaślepkę i będzie chodził
GrubyNM
Berbeć

Postprzez trollpl89 » 20 cze 2008, o 13:06

Nie próbowałem kręcić ręcznie chwilowo mam zaklejony bo deszcze są...nie chce zeby mi woda do środka wleciała...a to że tam coś tyka to może być jeszcze szansa że bedzie działać??
trollpl89
Berbeć

Postprzez valenti.no » 20 cze 2008, o 18:15

rozbierałem 2 szybery w golfach na cześci pierwsze i powiem szczerze że sa cholernie wredne.... :shock: myśle ze problem jest w silniczku- spróbuj go odkrecić (z tego co pamietam 2 wkrety i mozna go wyjąć z kabiny (u mnie aktualnie jest zamkniety- nie mam właśnie silniczka, ale mam już dość tego mechanizmu :zdegustowany: do tego zapadka mi padła :cry: ) myśle ze mogło coś sie przyblokować przy zębatkach na samym mechanizmie przy silniku(to tykanie oznacza ze chciałby krecić)- zdejmij go, powoli rozbierz, uważaj żeby niczego nie pogubić... cholera szkoda ze nie zrobiłem fotki jak go rozbierałem :-/
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez trollpl89 » 20 cze 2008, o 21:45

witam ponownie dzisiaj udało mi się uruchmić szyberdach...tzn ta zapadnka co jest pod wejsciem do klucza imbus do manualnej pracy szyberdachu wystarczy ze przekrecilem i dziala silnik ale jest taki problem ze otwiera sie do góry nie chce sie chowac do pozycji calkiem zamknietej i nie otwiera sie do środka tzn tak pod dach...w czym problem prowadnice sa całe, co mam robić...
trollpl89
Berbeć

Postprzez valenti.no » 20 cze 2008, o 22:48

pewnie ta zapadka co u mnie... :kwasny: mam ten sam problem... oprócz silniczka.. jeszcze nie znalazłem pomysłu na naprawe :-/
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez ivkopl » 21 cze 2008, o 05:37

cze ludzie jakby ktoś miał do sprzedania cięgło do szybera lewe to ponegocjuje?/ dzieka
ivkopl
Berbeć

Postprzez piotrus23 » 22 cze 2008, o 13:43

daj fotke tego co potrzebujesz bo mam chyba cos takiego
piotrus23
Members

Szyber dach

Postprzez dsc1 » 23 cze 2008, o 19:12

Witam wszystkich. Wymontowałem szyber dach bo pękła lewa prowadnica i nie wiem co mam teraz zrobić, jak ją wymontować, czy mi sie linki nie popieprzą?? I jak ją najlepiej naprawić???? :zdegustowany:
dsc1
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka