Na sajm przod to gratuluje wyboru golfa mk3 z szyberdachem. Pewnie lewa prowadnica sie ulamala ? hehe woda na plecach skad ja to znam ... Sluchaj , nie pozostaje Ci praktycznie nic innego jak tylko zaspawac szyber i MOŻE nie bedzie cieknąć. Potem tylko ladnie boszem doszlifowac z zewnatrz albo jakims dobrym płótnem ściernym i bedzie jak ta lala
a tak na serio to prawdopodobnei Ci sie wypiela rynienka z tylu (odplyw wody z tylu szybra). Uszczelki nie wymieniaj, ja juz raz zdjalem swoja jak sie okazalo nie potrzebnie i teraz wiem ze jak sie czlowiek nie zna i nie upewni to nie powinien sie za to brac ... chyba ze zawodowo na codzien zajmujesz sie zakladaniem uszczelek w szyberdachach w golfach no to czemu nie , nowa uszczelka to nowa,... ale zacytuje Ci slowa kolegi z innego forum "szyberdach w golfie nie musi byc szczelny" Wlasnie dlatego masz odplywy, ktore pozwalaja na to ze woda wlatuje dop srodka , ale nie wydostaje sie do kabiny tylko ladnie spierdziela na zewnatrz ... Jesli masz DOBRZE
zalozona ta rynienke (czyli siedzi w takich "zatrzaskach" jakby) to byc moze masz zapchane odplywy... a Wtedy niestety ale czeka cie zdejmowanie sufitu ... Wez kwarte wody albo cokolwiek innego z czego idzie nalac wode i lej centralnie w lewy przedni naroznik zamknietego szyberdachu. Jak otworzysz lewqe przednie drzwi to po chwili powinna zaczac leciec woda w okolicach zawiasow drzwi w slupku. To samo zrob z prawej strony ... prawy naroznik i czekaj na reakcje. Od razu mowie ze u mnie to bylo zapchane i jak polalem osstro wody to wode zaczela leciec na puszke z bezpiecznikami
i na wentylator od dmuchawy po prawej stronie bo si eokazalo ze mi sie te odplywy wypiely ze swoich "gniazd" Wiec najpierw proponuje zaczac lac dewlikatnie i jak ze slupkow nie leci to zlukac czy na buty nie leje sie czasem, . Uprzedzam ze dojscie3 do tych odplywow w slupkach jest tajk przepierdzielone ze az prosi zeby zdemontowac kokpit, ale pokilku godzinach wkur....żania sie udalo mi sie to poskladac bez zdejmowania calej dechy, wiec czemu Tobie mialo by sie to nie udac ..? ale jesli z przodu odplywy masz ok, to sprawdz te z tylu. Najprosciej to chyba bedzier wjechac przodem na jakies wzniesienie zeby ryjek sie do goru podniosl i lac wode w lewy tylny naroznik, a potem w prawy. z tylnych odplywow woda powinna leciec z tylu za nadkolami. Jesli ta tylna rynienka est DOBRZE zamocowana, to byc moze, ze masz odplywy pozapychane i woda poprostu sie przelewa gora ... Jesli tej rynienki nei masz to musisz ja wyczaic, tylko z tym tez jest problem , bo na szrot jak pojedziesz i znajdziesz jakims códem szyber od golfa 3ki to samego odplywu Ci nei schandluja, co najwyzej caly szyber Ci facet zaproponuje a wtedy koszt ok 350 zlotych ... ale jesli wsadzales reke miedzy sufitowke a szyber to cos mi sie wydaje ze ta rynienka lezy sobie z tylu w szyberdachu. jesli czegiosa nie kjumasz z tego co napisalem to pytaj ... POWODZENIA