szyby elektryczne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

szyby elektryczne

Postprzez hubiii1 » 18 sty 2009, o 00:30

witam wszystkich. szukalem podobnego tematu ale niestety nikt nic nie napisal:( problemem sa wolno podnoszace sie szyby elektryczne. chodzi o to ze jak je opuszczam(prawa i lewa strona (3drzwi)) to wszystko jest ok. ale jak podnosze to lewa szyba wznosi sie w miare szybko a prawa strasznie powoli. dodam iz smarowalem prowadnice i linki i wszystko co jest zwiazane z szybami i ciagle to samo (czyli powoli sie podnosza). czy to problem prowadnic czy cos innego??? mial ktos juz podobna usterke? moze silniczek pada? a moze cale prowadnice trzeba wymienic?
hubiii1
Berbeć

szyby elektryczne

Postprzez Twardy-KG » 2 mar 2011, o 20:27

siema, tez mam taki sam problem w wersji 3D i szukałęm i nic i niewiem jak sobie z tym poradzić a to naprawde denerwujące :-x
Twardy-KG
Czytacz

Postprzez Gofer » 2 mar 2011, o 20:39

Sprawdź czy jest równolegle ustawiona do górnej krawędzi drzwi , może jest krzywo osadzona w prowadnicy ?
Zjedź pięć cm szybą w dół i zmierz jaką masz odległość w około 1/3 i 2/3 szerokości pomiędzy szybą a uszczelką górną .
Gofer
Gaduła

Postprzez Twardy-KG » 8 mar 2011, o 23:13

Dzięki kolego :-) już sam wczesniej znalazłem rozwiązanie, przy jednej prowadnicy linka nie była naprężona a przy drugiej prowadnicy była naprężona na 2 wycięcia ( te wycięcia są przy końcach linek co sie osadza w wycięcia metalu przy prowadnicy) dałem przy tej i przy tej jak najmniejsze naprężenie i szyba kręci jak szalona :-)
Twardy-KG
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka