Tempomat

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Tempomat

Postprzez slawek5t » 31 sty 2013, o 19:08

Witam. Założyłem sobie tempomat. Wszystko działa oprócz przycisku zwalniania...
W vagu reaguje ale jak jade to nie ma żadnej reakcji. Guzik przyspieszania oraz wyłączania działa okej. Ktoś wie gdzie może leżeć problem ?

PS : po co są aż 2 czujniki nad pedałem hamowania ?
Mój golfik
slawek5t
Members

Tempomat

Postprzez bioly21 » 31 sty 2013, o 20:30

gdzies ostatnio czytalem ze zamiast rzekomego zwalniania to odpowiada on za powrót do poprzedniej zapisanej prędkości jak jedziesz na tempomacie przykładowo 90km/h , wcisniesz sprzegło czy tam hamulec to Ci zwalnia i spróbuj wcisnąć ten przycisk drugi moze to jest to co mowie, sam bede jutro montowac , dzis sie meczylem z ta wtyczka ale juz okablowanie podciagniete jutro zamontuje przyciski.

A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7 ?? bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio :D

Poleciał punkcik :) Wielkie dzięki!
/slawek5t
Ostatnio edytowano 1 lut 2013, o 17:21 przez bioly21, łącznie edytowano 1 raz
bioly21
Gaduła

Postprzez kusiu » 31 sty 2013, o 20:33

bioly21 napisał(a):A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7 ?? bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio :D

Ustawiasz tryb zgodnosci z windows Xp, a jak nie da rady, towirtualna maszyna i windowski na niej :)
kusiu
Badacz tematu

Postprzez slawek5t » 31 sty 2013, o 21:06

bioly21, no jutro sprawdze to co mówisz.
tez sie meczyłem z wtyczką, przewody są bardzo krotki i jest mało miejsca aby tam swobodnie operować z kabelkami. Przyciski sobie wkomponowałem w puste zaślepki pod nawiewem.

[ Dodano: 2013-01-31, 20:19 ]
Juz wiem dlaczego są 2 czujniki.
jeden od stopu a drugi od własnie tempomatu oraz od tego hdy hamujemy na biegu to Ecu odcina dawke na pompie. Dlatego jak kiedys probowałem przyspieszyc na lekko wcisnietym hamulcu to nie szło :)

[ Dodano: 2013-02-01, 16:18 ]
bioly21, miałeś racje :D Po wcisnieciu auto wraca powoli do poprzednio zapisanej predkosci, nie zaleznie od biegu, czy to trojka czy czwórka. Swietny bajer :D
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez bioly21 » 3 lut 2013, o 20:46

czyli dobrze wyczytalem :) u mnie dziala tak samo jak u ciebie hehe
bioly21
Gaduła

Postprzez k-m-r1 » 3 lut 2013, o 22:01

kusiu napisał(a):
bioly21 napisał(a):A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7 ?? bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio :D

Ustawiasz tryb zgodnosci z windows Xp, a jak nie da rady, towirtualna maszyna i windowski na niej :)

Widze że kolega obeznany

to co mi poradzisz bo chcial bym korzystac z w7 ale mam 64 bit i nie wszystko idzietryb zgodnosci odpada
ok wirtualna maszyna smiga Xirtual BOX działa jest tam Xp 32 bit i 64 bit 2 wersje
i na żadnej nie moge udostepnić portu usb !!!!
a i nie ma co wspominac o XP mode bo mam nie tą wersje W7 i nie pujdzie już prubowałem

wienc jakmam sobie z tym poradzic?
a to dla mnie problem bo drugi laptop trzyma z na bateri max 20 minut <5 min uruchamia sie i łączy z autem>
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez slawek5t » 3 lut 2013, o 22:15

Kolega ma lapka win 7 i szło bez zadnych dodatków połączyć sie z vagiem.
Braliśmy chyba tylko zgodność czy tam uprawnienia administratora i wsio śmigało

A porty ustawiasz w menedżerze urządzeń
Mój golfik
slawek5t
Members

- - -

Powrót do Elektryka