UNIWERSALNE SZYBY ELEKTRYCZNE

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez TomekBJ » 20 lut 2014, o 20:05

Witam!
Przypadkiem siedząc na allegro znalazłem produkt który mnie bardzo zainteresował :-) , mianowicie uniwersalne szyby elektryczne. Posiadam golfa bez elektrycznych szyb i ta opcja wydaje sie w miarę fajna. Oczywiście można kupić swap szyb ale chciał bym dowiedzieć się jaka jest wasza opinia.
I tu pytania
Czy ktoś sie kiedyś z tym spotkał ?
Czy jest to w miarę bezawaryjne?
no i oczywiście czy zmieści mi się pod boczek w drzwiach
A tutaj
link
TomekBJ
Berbeć

Postprzez tomek3815 » 20 lut 2014, o 20:15

Jak kupilem golfa to miałem takie cuś i nie polecam. Wywaliłem to ustrojstwo i zalozylem zwykłe korbki. Nie dość ze głośno chodzi i powoli a w otworze na korbką kręci się taki cycek który brzydko wygląda to jwszcze cos było nie tak z kablami i nie chciało działać czasem ale to juz jednostkowy przypadek. Mimo to nie polecam. Lepsze korbki albo fabryczny zestaw ;)
tomek3815
Czytacz

Postprzez Radi » 20 lut 2014, o 21:28

fajna sprawa do samochodu w którym fabrycznie nie wychodziły szyby w prądzie np Żuk :-D
a do golfa proponowałbym lepiej fabryczny zestaw ;-) te uniwersalne to chińszczyzna straszna
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 20 lut 2014, o 21:50

Dokładnie, to co Radi powiedział. Fabryczne szybki golfa są proste w montażu, wszystko pasuje i w ogóle więc czemu przerabiać i potem mieć problemy.
killah

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2014, o 20:56

ja mialem w swoim i sie tez wypowiem na marginesie sprzedalem je w fajnej cenie za 100 razem z kompletem przyciskow ori pod golfa :)
predkosc podnoszenia szyb i opuszaczania jak rowniez glosnosc zalezy glownie od ustawienia prowadnic tak samo przy oryginalnym zestawie u mnie mykalo nie najgorzej czasem trzeszczalo ale to juz mi linki wymiekaly wiec nie bylo najgorzej a co do tego ze kreci sie taki cycek to jest do tego zaslepka fakt ze dziwnie wyglada i odstaje jak ucho kosmity po za tym wszystko ok :)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez miras200888 » 21 lut 2014, o 21:39

jak montowac elektryke szyb to tylko ori :)
miras200888
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka