Uniwersalne zestawy centralnych zamków

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Dawko » 4 mar 2014, o 22:59

Witam. Widziałem podobne zestawy, ale pytanie dotyczy konkretnego modelu. Czy ktoś miał doczynienie i jak się spisują takie uniwersalne zestawy ?
Myślę o tym :
Obrazek

A jeśli nie ten to jaki?

Z żalem rezygnuję z oryginalnych siłowników i sterownika, ale ze względu na budżet...
Dawko
Czytacz

Postprzez Radi » 4 mar 2014, o 23:11

Chińszczyzna jak każda inna puki działa jest ok. Ja mimo wszystko próbowałbym jednak zreanimować ori central tym bardziej że żadnych cudów tam nie ma. A co ori to ori.
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawko » 4 mar 2014, o 23:18

Nie mam jak reanimowac ori centrala bo jest też jakiś dokładany po przednim właścicielu :evil:

I się zamyka po przekręceniu stacyjki, nie otwiera się z prawej strony (nowy silownik jakies 5 miechów temu zakładany) koleś mówił, że moduł jest trafiony.
Nie wspominam o tym, że jak się zamyka to można ogłuchnąć bo zgrzyta jak cholera...
Dawko
Czytacz

Postprzez Radi » 4 mar 2014, o 23:21

Jeśli nie oryginał to nic cie nie hamuje. Z tymi centralami z allegro to tak samo jak z alarmami niema co za dużo szukać bo to tak czy tak chińszczyzna weż który Ci sie najbardziej podoba i tyle
Radi
Members

Postprzez hellaflush » 5 mar 2014, o 00:28

No ja mam coś tego typu i jeszcze wszystko ok :) Teraz będę zakładał szyby w prądzie to i ori centralny założę przy okazji ale gdyby nie to pewnie bym zostawił bo się nic nie psuje i nawet pilot wytrzymały jest.

Kupić, montować i używać :P zawsze to lepsze niż otwieranie i zamykanie każdych drzwi z osobna :P

A i jeszcze jest fajna sprawa z osobnym wyjściem na otwieranie bagażnika z pilota, chyba większość taką funkcję posiada.
hellaflush
Gaduła

Postprzez Dawko » 5 mar 2014, o 02:13

Ewentualnie myślę nad takim zestawem :
http://allegro.pl/sterowanie-sterownik- ... 10258.html
+
http://allegro.pl/silownik-zamka-centra ... 82575.html

Jak myślicie? Dobry pomysł ?

A do tego myślę jak zrobić central w bagażniku. Bo zwykłego siłownika z drzwi tam nie włożę zapewne, więc jakiś tam idzie specjalny, ale jaki ? Wie ktoś może?

A tak na marginesie jak ktoś wie, to jak zrobić otwierany bagażnik z przycisku na panelu w aucie lub z pilota? Chodzi o tak otwierany aby się klapa podnosiła ;) (Wiem bajer hehe)
Dawko
Czytacz

Postprzez hellaflush » 5 mar 2014, o 11:24

Ale masz u siebie centralny i chcesz dołożyć pilot czy w ogóle nie masz? Bo na górze pokazujesz siłowniki a tutaj aukcje tylko ze sterownikiem :P Musisz szukać całego zestawu.
hellaflush
Gaduła

Postprzez Dawko » 5 mar 2014, o 12:33

Mam alarm i centralny. Wlaczając alarm zamyka się zamek.
Alarm chcę zostawić. A dokupić sterownik zamka centralnego + silowniki. I zrobić to w ten sposób aby zamek centralny zamykal drzwi i uzbrajal alarm.

Jeśli mam alarm to muszę mieć także sterownik od centralnego zamka bo sam alarm nie ma centralki chyba, która zamyka zamek, prawda?
Dawko
Czytacz

Postprzez wrubson » 5 mar 2014, o 19:18

Większość alarmów ma w standardzie sterowanie centralnym zamkiem
wrubson
Czytacz

Postprzez Radi » 5 mar 2014, o 22:35

Dawko napisał(a):A tak na marginesie jak ktoś wie, to jak zrobić otwierany bagażnik z przycisku na panelu w aucie lub z pilota? Chodzi o tak otwierany aby się klapa podnosiła (Wiem bajer hehe)

Jeśli chodzi Ci o otwieranie i zamykanie z przycisku jak ma np Audi Q7 to odpuść sobie. Kiedyś na vwgolf.pl był taki temat i nie da się tego ogarnąć bez olbrzymiej rzeźby co innego w sedanie, np w vento jest to szybciej do ogarnięcia
Radi
Members

Postprzez Dawko » 5 mar 2014, o 22:43

No dzisiaj się dowiedziałem, że w alarmie mam sterowanie zamkiem. Czy jest możliwość podłączenia alarmu do wyżej wymienionego sterownika od zamka centralnego aby uruchamiał się alarm wraz z zamknięciem auta? A sterownik od alarmu wyrzucić? Bo wiem, że on może być już trochę zdemolowany, a zależy mi na patencie w którym będzie możliwość podpięcia :
domykania się szyb i szyberdachu, a także otwieranie zamykanie bagażnika.
Tak w ogóle można gdzieś nabyć uniwersalny lub nawet oryginalny siłownik do klapa bagażnika ?
Dawko
Czytacz

Postprzez adziok09 » 6 mar 2014, o 01:29

jeśli chodzi o centralny polecam STIGA
adziok09
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka