Urwana świeca

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Urwana świeca

Postprzez terms » 21 lis 2011, o 17:43

Witam zabrałem się za wymiane świec nigdy nie miałem z tym problemu. Tym razem jedna urwała się i wystawał tylko gwint potraktowałem go odrdzewiaczem prubowałem wygrzebać śrubokretem nie drgneła w srodku nie ma porcelany. Użyłem wkretaka niestety urwał się i został w miejscu porcelany teraz już nie wiem co zrobić o głowicy nie myśle nawet szukam sposobu pomocy ???????
terms
Badacz tematu

Urwana świeca

Re: Urwana świeca

Postprzez K@mil » 21 lis 2011, o 18:17

terms napisał(a):Witam zabrałem się za wymiane świec nigdy nie miałem z tym problemu. Tym razem jedna urwała się i wystawał tylko gwint potraktowałem go odrdzewiaczem prubowałem wygrzebać śrubokretem nie drgneła w srodku nie ma porcelany. Użyłem wkretaka niestety urwał się i został w miejscu porcelany teraz już nie wiem co zrobić o głowicy nie myśle nawet szukam sposobu pomocy ???????

Sam juz nic nie zrobisz raczej.
Trzeba zawieść golfa to jakiegos obeznanego mechanika :) Jak ma pojęcie i sprzet, a świeca troszke wystaje to wykręci ją :)

No chyba ze dasz do papraka :P to trzeba będzie ściągać głowice :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez terms » 21 lis 2011, o 20:56

Wystaje ale wolałbym sam ja wykręcic bo nie mam kasy na mechanika. Tym autem da się wogole jeszcze jezdzić bez jednej świecy?
terms
Badacz tematu

Postprzez Sivy » 21 lis 2011, o 21:37

Wyjmij ułamaną część wkrętaka, utrudnia na bank wykręcenie. Odpal silnik i nagrzej blok, sprobój schłodzić potem świece sprężonym powietrzem i wykręcaj. Na spokojnie i bez nerwów, nie ma sytacji bez wyjścia.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez terms » 21 lis 2011, o 22:21

Problem w tym, że ta ułamana część raczej nie zechce wyjsc. Silnik chyba nie odpali bez świec a dzieki tej urwanej wydaje odgłos jak traktor :niepewny:

[ Dodano: 2011-11-22, 18:35 ]
Wszystko już było łącznie z klejem, ostatnia próba to wiartarka jak nie to sprzedaje na części.
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka