Ustawiales kat zaplonu recznie ?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez trojeczkaGT » 10 paź 2011, o 19:55

witam mam problem otoz pojechalem autem sam nie wiem czemu na regulacje zaplonu bo niby zly byl i mechanik przekrecil i potem juz tylko gorzej czy mozna samemu ustawic go na dotyk bo nie mam lampy stroboskopowej by bylo fachowo.

Udalo sie ktoremus z was to kiedys ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 10 paź 2011, o 21:58

Da radę ustawić.
Poluzuj aparat zapłonowy, przyspiesz zapłon do momentu, aż silnik będzie żwawo reagował na gaz, wsiądź, przejedź się, sprawdź, czy w dolnym zakresie obrotów na wysokim biegu nie grechoczą zawory (jeśli tak, to opóźnij delikatnie), lub czy silnik dokręca się do wysokich obrotów bez większego trudu i w ten sposób kombinuj, aż znajdziesz odpowiedni punkt.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez trojeczkaGT » 11 paź 2011, o 20:28

a wiec udalo mi sie :d bylo ciezko nawdychalem sie spalin pb ale efekt jest.

mam tylko problem z krokowym ze nie chce puscic nizej niz 1500 a jak obnize kat zaplonu to bedzie...... nie bedzie. prosze o rade w tamtym temacie. kata zaplonu nie ruszam bo jest super. krokowy made ktos tam nie bosch od VW.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka