Vag Com problemy i VwTool

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez kzk7652 » 19 maja 2012, o 13:47

Witam mam taki problem aktualnie siedze w aucie i kombinuje z Vagiem by podlonczyc go pod i zdiagnozowac skasowac miedzy innymi inspekcje Vag Com mi sie laczy i ropzpoznaje interfejs Polski vag wogole mi nie chula Vwtool probowalem instalowac ale chyba cos namieszalem bo drugi raz niemoge go zainstalowac gdy kilikam na setup to mi wyswietla cos takiego Error - Could not copy file E;/Diagnos-2\VWTOOL\INSTALL\VER>DL_ -> C:\WINDOWS\SYSTEM\VER.DLL czyli niechce skopiowac go i instalacja nie rusza czy to dostep do pliku w instrukcji nic o tym nie pisze pisalo tylko ocomondlg.dll zeby zmienic uprawnienia ale cos przy kasowaniu tego pliku i deinstalacji puzniej programu znowu go niemoge zainstalowac a 2 pytanie to czemu niemoge skasowac inspekcji Vag-Comem skoro bledy mi pokazuje i dziala a jak chce nacisnoc na instrumental -17 laduje laduje i wyswietla No Response From Controler ! czyli niema polonczenia ze sterownikiem czy cos takiego czytalem gdzies ze to moze byc wina podlonczonego radia zamiast fabrycznego czy to ma cos do tego ?
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 20 maja 2012, o 09:25

inspekcji nie skasujesz VAGiem w golfie 3 nie ma takiej możliwości

jaki masz system operacyjny?? jak większy niż windows XP to będzie problem ze sterownikami
możesz spróbować odpalić PolskiVAG 4.9

--> http://www.golf3.pl/topics28/co-sprawdz ... t23301.htm
marcinkoz2910
Members

Postprzez kzk7652 » 20 maja 2012, o 15:15

no wlasnie mam Win7/32 a polski vag to tylko jak nacisne na silnik to mi pokazuje a reszta nie dziala tak jest czy mozna to jakos zmienic ? ale najwazniejsze ze moge zobaczyc bledy i je kasowac a jak skasowac inspekcje nie da rady vagiem ... ? to jak jest jakis inny sposob ?
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

Postprzez rafal9119 » 20 maja 2012, o 16:10

MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez gawior » 22 maja 2012, o 08:18

Nie połączysz się z licznikiem w Mk3
Golf III nie ma komunikacji licznika z interfejsem diagnostycznym.

Inspekcje kasuje się manualnie poprzez przyciski, tak w linku od rafal9119

Co do VWtool, to pobierz jakąś wersję z chomukuj.pl
Też tego używam i nie pamiętam żebym to instalował.
Czasami jak wyłączyło się program, czy sam się wyłączyła, to nie szło go odpalić. Winą tego było że proces cały czas był uruchomiony i było trzeba go ręcznie wyłączyć.
Używałem tego programu, bo wersje VAG-a świrowały o za temp. miałem obroty itp. Jak dawałem gazu to obroty szły w dól na VAG-u - różne cuda pokazywał. Za to VWtool dobrze i w ogóle szybciej się łączy itp.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła

- - -

Powrót do Elektryka