VAG vs ABS

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

VAG vs ABS

Postprzez BORYSKA » 25 lut 2012, o 21:17

Hejka

Dawno mnie tutaj nie było... ;-)
Słuchajcie, mam problem z VAGiem. Chciałem sobie zdiagnozować ABS bo nie działa. Kontrolka zapala mi się po przejechaniu ok 2km. Problem w tym, że VAG nie może połączyć się z modułem ABS. W miejscu, gdzie powinna być wyświetlona wersja sterownika ABS pojawiają mi się jakieś "krzaki" i zerwana zostaje komunikacja - pojawia się komunikat o kolejnej próbie połączenia, słychać przekaźnik ABS i znów pojawiają się krzaki. I tak w kółko...
O co tu kaman?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

VAG vs ABS

Postprzez KillerBlack » 25 lut 2012, o 21:59

u mnie było tak samo, przetarłem papierkiem miejce gdzie kabelek od masy przykrea sie do budy i było ok:)
KillerBlack
Gaduła

Postprzez BORYSKA » 26 lut 2012, o 11:17

killerblue, w którym miejscu? Przy akumulatorze, czy przy sterowniku ABS?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez slavwek.ie » 27 lut 2012, o 14:12

BORYSKA napisał(a):killerblue, w którym miejscu? Przy akumulatorze, czy przy sterowniku ABS?
przy sterowniku ABS-u, pod kanapą
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

- - -

Powrót do Elektryka