Vw golf III 1.8 + gaz,zgasł i nie chce palić...

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez czeyson81 » 3 cze 2011, o 15:31

Cześć koledzy:)
Od trzech miesięcy jeżdżę golfikiem III 1.8(90KM) z 95roku :-D ,do dnia dzisiejszego wszystko chodziło cacy,ale rano jechałem do roboty a tu nagle :shock: jakby z golfiny ktoś wyciągnął wtyczkę :-( i ani na benzynie :-? ani na gazie :cry: ,zostało mi tylko zepchnąć do pobocze :zalamany: i taryfa do roboty...
Auto stoi u mechanika i ci się teraz głowią bo wszystko sprawdzili id kompresji po rozrząd i układ zapłonowy,POMOCY :-/
czeyson
czeyson81
Berbeć

Postprzez pablomed » 3 cze 2011, o 19:49

Jakby dobrze sprawdzili toby już coś wiedzieli, jesli iskra jest to przynajmniej na LPG powinien chodzić chyba że się dramatycznie pasek rozrządu przestawił alno katalizator rozpadł wewnątrz i zatkał kompletnie wydech. Na razie się nie martw może znajdą ale juz można napisac że z tymi mechanikami coś nie tak jest bo grube awarie sa łatwe do zdiagnozowania.
pablomed
Members

Postprzez Pajdus » 4 cze 2011, o 08:26

może cewka ja miałem tylko raz w gazie i nigdy więcej gaz to po pierwsze paliwo zastępcze , a kręci czy nie kręci ??
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez czeyson81 » 4 cze 2011, o 08:34

Witam
Tak jak pisałem wcześniej wszystkie punkty sprawdzili,rozrząd jest ustawiony idealnie,zapłon tez,kompresja ma 11atm :mrgreen: ,jedynie czego nie sprawdzili to samego komputera ale co on miałby wspólnego z takim zachowaniem.Podjechałem jeszcze po południu do nich wczoraj i objaw jest taki że podczas kręcenia silnikiem w końcowej fazie cofa silnikiem,tak jakby miał się kręcić do tyłu :-o tak że spalinami czuć spalinami w kabinie :cry: Nie mam pojęcia co może być przyczyną.A jeśli chodzi o samych mechaników to są w pożądku,może nie są najlepsi ale auto przyjęli bez wcześniejszego umawiania się mimo, że cały dzień mieli zawalony.[shadow=green][/shadow]
czeyson
czeyson81
Berbeć

Postprzez Pajdus » 4 cze 2011, o 09:26

jak się cofa? odbija tłok to może się zatarł . a kręci długo czy tylko jest taki strzał ?
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez czeyson81 » 4 cze 2011, o 12:05

Witam
kręci normalnie tylko ostatni końcowa faza startu jest do tyłu :shock: ,wszystko wskazuje na to że oberwało klin na wale i obróciło o 180* :-o ,zaczął regulować zapłonem,obrócił zapłonem o połowę i zaczął palić, ale jakoś dziwnie :cry: ,mordują się teraz z tym.Tylko teraz jest pytanie,jeśli auto będzie paliło przy takim u stawieniu i jeśli prawda jest to że oberwało klin na wale to tylko czekać aż znów go obróci....amen w pacierzu :zalamany:
czeyson
czeyson81
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka