VW Vento 1.9TD AAZ - Moduł coming home

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Mefiusz » 21 maja 2013, o 19:35

Witam,

Zakupiłem u producenta Rattlesnake moduł odprowadzania do domu - coming home model CF-CHS z czujnikiem zmierzchu. Podłączyłem wszystko według załączonych przez producenta schematów :
Obrazek.
Obrazek
Obrazek

Otwierając lub zamykając samochód pilotem włączam moduł i słyszę brzęczenie silniczka regulacji świateł który reguluje wysokość góra maks potem dół i wyłącza się, kolejny problem to mruganie świateł podczas jazdy na światłach mijania towarzyszy temu "pstryknięcie" w module i tak za każdym razem gdy mrugają światła. Gdy włączam światła drogowe załącza się coming home na określony przeze mnie czas i następnie wyłącza i świecą same światła drogowe a tak nie powinno być. Co może być przyczyną tego wszystkiego ?
Mefiusz
Berbeć

Postprzez pablomed » 21 maja 2013, o 21:39

rozrysuj kolory kabli z auta do których się podpiąłeś to pomyślimy
pablomed
Members

Postprzez Mefiusz » 21 maja 2013, o 21:58

pablomed napisał(a):rozrysuj kolory kabli z auta do których się podpiąłeś to pomyślimy

Obrazek

Z kostki drzwi :
zasilanie +12V czerwony pod czerwono-biały
masę(-12V) - czarny pod śrubę w słupku drzwi kierowcy
brązowy(+12) pod zielony od otwierania centralki
drugi brązowy(+12) pod szary od zamykania centralki
Obrazek
[b]skrzynka bezpieczników :[/b]
Rozciąłem przewód żółto-czarny ( kostka A1). Pod koniec wchodzący do skrzynki bezpiecznikowej podpiąłem żółty pod drugi koniec wychodzący na lewa lampę podpiąłem żółto-czarny
Rozciąłem przewód żółty ( kostka A2). Pod koniec wchodzący do skrzynki bezpiecznikowej podpiąłem pomarańczowy pod drugi koniec wychodzący na prawą lampę podpiąłem pomarańczowo-czarny
Obrazek
Mefiusz
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka