witam, mam mały problem z wiązką silnikową. golf miał silnik diesla bez turbo ( rok 95) a teraz wsadzony jest td z 92roku, kostki niby takie same ale w tej nowszej jest więcej pinów i niedochodzi plus na zaworek ,moja prośba skierowana dla lubiących dłubać w kabelkach potrzebowałbym opis kolorów przewodów !
no tak zrobiłem, nawet już odpaliłem zmieniając jeden pin bo znalazłem prąd ze stacyjki ale chciałbym się dowiedzieć czy tak jak zrobiłem mogę zostawić czy przypadkiem nie zabrałem plusa potrzebnego gdzie indziej. i po to potrzebuję rozpiskę tych wiązek.
tego czy są tak do jaj to nie wiem ale chciałbym się dowiedzieć do czego były podłączone bo poprzedni silnik był niekompletny tzn, nie miał pompy i głowicy więc nie wiem gdzie były podłączone .
Śmiejemy się bo złożyłeś to na przysłowiową sztukę i mało kto by coś takiego odwalił. Każdy silnik ma na swoje potrzeby odpowiednio zbudowaną wiązkę elektryczną. wkładając vr6 tez ogarniałbyś to na okablowaniu z 1.8?
odwaliłem na sztukę? to według ciebie do czego były potrzebne te dodatkowe piny których brak było w kostce od silnika td? ja już wiem bo ogarnąłem te kable . a co do zmiany to nie wsadzałem tdi tylko zwykłego klekota który ma tylko turbo dołożone więc nie widziałem potrzeby zmiany wiązki i to samo by większość elektryków zrobiła.