Wlączający sie alarm

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Wlączający sie alarm

Postprzez wojtas11 » 6 paź 2013, o 18:20

Witam, mam problem z alarmem. gdy zamkne auto z pilota alarm mi bardzo czesto swiruje. Sam sie włącza nie wiadomo dlaczego. Ostatnio musialem go wyłaczyc bo doslownie co pol godziny sie włączał. Co z tym zrobic? da sie go jakos wywalic a zostawic centralke na pilota?
wojtas11
Czytacz

Wlączający sie alarm

Postprzez pablomed » 8 paź 2013, o 12:27

tak sie nie da bo centralka alarmu i pilota to jedno urzadzenie.
Można założyć nowy alarm to nie jest drogie.
Trzeba dojść czy winą włączania się alarmu nie jest uszkodzony któryś czujnik np otwarcia klapy albo drzwi (wówczas zapalać się będzie też światełko w kabinie,)
pablomed
Members

Postprzez wojtas11 » 8 paź 2013, o 20:05

czujnik jeden mam padniety to napewno. ale robilem probe: przy otwartych drzwiach wciskam przycisk i zamykam auto z pilota. po chwili puszczam przycisk ale alarm nie wlaczyl sie. i jeszcze druga sprawa: na pilocie mam dwa przyciski, jeden z nich kiedy nie przycisne wlacza alarm. w czym moze lezec problem?
wojtas11
Czytacz

Postprzez pablomed » 9 paź 2013, o 09:34

Niema co rozważać tego.Trzeba wyjasnić kwestię krańcówek drzwiowych, zapoznać sie z instrukcją tego alarmu i na tej podstawie ocenić czy nie uaktwyniona jest funkcja autoalarmowania czy jakoś tak się to nazywa (czyli alarm się włączy jeśli nie naciśniesz przycisku serwisowego) sprawdzić połączenia elektryczne ew wymienić alarm. Naprawde nie mając konkretnych danych niemasz co więcej pytać, wykorzystując okablowanie starego alarmu ktoś z umiejętnościami podepnie nowy alarm kosztujacy stówkę w ciągu godziny.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka