nie bieguny były dobrze podpiete chyba że czerwony to nie +
ale jest dokladnie tak jak napisałes nic nie działa niema wogle prądu niewiem co jestale wziołem sie na probe i wyjołem akumulator i dotknołem go kablem nie ma żadnej iskry zrobilem zwarcie mysle ze gdzies na instalacji musi byc cos albo akumulator kupiłem trefny bo po całonocnym ładowaniu powinien działać dłużej niż minute? bo wtedy wszystko sie włączyło normalnie a pozniej zgasło na amen ładuje własnie stary akumulator 55 ale odpalał mi na takim więc jutro bd wiedzieć czy to elektryka czy akumulator ale jak ktoś wie coś to prosze o info każdy trop sie przyda:D Dzieki
[ Dodano: 2011-11-17, 15:24 ]Właśnie wymieniłem bezpiecznik 30a był przepalony podpiołem akumulator i zadziałało ale niestety tylko do momentu gdy włożyłem kluczyk do stacyjki chciałem przekręcic i nawet nie zdążyłem i wszystko zgasło niemam już pomysłu co może robić zwarcie mam to auto kilka miesięcy ale wczesniej nic takiego się nie działo chyba sie bd musiał poddac i do mechanika jechać
[ Dodano: 2011-11-17, 20:06 ]I kolejna opcja wziołem inny słabszy akumulator 55a i prąd juz jest tylko nie chce odpalic i nie wyłacza sie ale akumulator nie jest naładowany do pełna czy to ze wczesniej padło to może jest wada akumulatora i jak to sprawdzic przed zareklamowaniem bo kupiłem akumulator na allegro czy też moze mam jakies słabsze bezpieczniki bo kupiłem auto z akumulatorem 55a niewiem juz co mam robic POMOCY!!
[ Dodano: 2011-11-18, 10:23 ]pablomed napisał(a):niema mowy o spaleniu wszystkich bezpieczników, kolejność podpinania klem w AKU niema żadnego znaczenia w sensie zagrożenia zwarciem, chodzi o inne sprawy ale mniejsza z tym. Neskes, określ co rozumiesz że wszystko zgasło, kontrolek niema, rozrusznik nie działa? Swiatła? Przy ładowaniu aku nie pomyliłeś biegunów?
Pomożesz mi z tym??