wnetrze swiatla

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

wnetrze swiatla

Postprzez kobasek » 9 wrz 2011, o 23:43

witam mam problemik maly... wiec...
na slupkach bocznych posiadamy w golfach te wlaczniki ze jak dzrwi zamkniete to switaleko gasnie jak otwarte to sie zapala,,,, i nie dziala mi to ogolnie jak wlaczam to sie swieci w srodku tylko jak przelacze na ta pozycje co powino sie wlaczac jak otwarte dzrei do lipa...
czy moze miec na to wplyw taka kwestia ze wymontowalem orginalny cnetralny zamke z pompka ten czy nie? bo juz niewiem.....a dosyc to potrzebne w nocy ;d
kobasek
Czytacz

wnetrze swiatla

Postprzez Zico63 » 10 wrz 2011, o 00:26

Nie mogły uszkodzić się wszystkie jednocześnie (2 lub tym bardziej 4). Tak więc wtyk lampy sufitowej lub jej elektronika jest tu winna.
Zico63
Members

Postprzez killah » 10 wrz 2011, o 19:27

pewnie lampka popsuta. u mnie cały czas się świeciło nawet po zamknięciu. Okazało się że tam czasem umierają kondensatory. Wsadziłem sprawną lampkę i gaśnie po zamknięciu drzwi. Sądzę że powinieneś pożyczyć od kogoś najpierw tą lampkę. Jest to rzecz którą można szybko wymontować więc pewnie każdy ci pożyczy.
killah

Postprzez kobasek » 11 wrz 2011, o 01:37

czyli centralny zamke niema nic dotego? tak mam to rozumiec....w pon ..przychodzi mi nowa lampka bo wczesniejszy wlasciciel robil cos w stylu tunningu i pomalowal szkileka niebieskim markerem...bywa zamowilem nowa niebawie sie w czyszczenie tego... okaze sie czy wina lampki czy czegos innego........
do poniedzialku..
kobasek
Czytacz

Postprzez pablomed » 11 wrz 2011, o 09:29

kobasek, po prostu dobierz się do wtyczki lampki znajdź w niej kabel od krańcówek brązowo - biały i sprawdź miernikiem czy jest na nim masa po otwarciu drzwi. Niema to winne sa kable, jest to lampa zepsuta. Kable brązowo białe od wszystkich krańcówek łącza się w jeden w okolicy skrzynki bezpieczników. Więc owszem jeśli tam coś robiłeś demontując central to mogłeś to rozłączyć
pablomed
Members

Postprzez Alen » 12 wrz 2011, o 06:57

killah, miałem ten sam problem jak kolega nie świeciło w ogóle potem zmieniłem lampkę od znajomego to było tak jak u Ciebie ze świeciła cały czas :D

Zmień lampkę w podsufitce i będzie gitara ;-)
Alen
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka