przez hadamian » 7 lut 2013, o 20:57
Witam wieć tak posiadam golfa 3 GT z roku 92. I otóz w moim golfie wskaznik paliwa chodził dziwnie gdzysz pokazywał mi strasznie mało paliwa lub czesto za duzo wiec postanowaiłem cos z tym zrobic. ZMieniłem licznik i byłe tak mi sie wydaje ok do momentu ze po zalaniu 5 litrów paliwa wskazówk stała na swoim miejscu wiec wyciagnałem pompke wymieniłem całą na inna razem z pływakiem i o toz wlałem 20 litrów i wskazówka wyladowała na 2 kresce licznika i pomyslałem ze moze dojdzie i otóż podczas jazdy wskazówka zaczeła lata sobie od min do max i czasem stawała w którym miejscu. Przeczytałem na fotum iż w kostce od pompki sa 4 kable 2 od pompki a 2 od wskaznika a gdzy sie je zewrze do siebie po zapłonie maja isc na maksa i okazało sie nie idze wiec załozyłem licznik fabryczny licznik z roku 92 ( mialem z 95 licznik) i w tym liczniku poszło na maksa wiec instalacja jest sprawna załozyłem inne liczniki i ani nie drgneła wzkazówka a wczesnie jak zmieniłem liczniki wskazówkai w licznikach działay a tearz nic lipa ze tak powiem jaka moze byc tego przyczyna czy jesli zakupie licznik z roku 97 bedzie chodzic ok wszystko?
Ostatnio edytowano 7 lut 2013, o 22:27 przez
hadamian, łącznie edytowano 1 raz