Wskazówka od paliwa

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Wskazówka od paliwa

Postprzez luzak » 2 kwi 2013, o 18:15

Witam panowie, mam pewien problem mianowicie wywaliło mi waż od paliwa (golf 3, 1,8 benzin) wskaźnik pokazał "nad stan" paliwa czyli opadł na prawą stronę, postanowiłem wykręcić licznik, jak go wyciągłem to wskazówka wróciła na swoje miejsce, zamontowałem podłączyłem licznik odpaliłem auto i wskazówka w miejscu nic się nie dygła do góry :( postanowiłem wstawić inny licznik i to samo wcale nie pokazuje stanu paliwa jest na 0 :( paliwo jest na bank prawie pół baku, proszę o pomoc w tym problemie pozdro luzak
luzak
Berbeć

Wskazówka od paliwa

Postprzez Paweu » 2 kwi 2013, o 19:02

luzak napisał(a):Witam panowie, mam pewien problem mianowicie wywaliło mi waż od paliwa (golf 3, 1,8 benzin) wskaźnik pokazał "nad stan" paliwa czyli opadł na prawą stronę, postanowiłem wykręcić licznik, jak go wyciągłem to wskazówka wróciła na swoje miejsce, zamontowałem podłączyłem licznik odpaliłem auto i wskazówka w miejscu nic się nie dygła do góry postanowiłem wstawić inny licznik i to samo wcale nie pokazuje stanu paliwa jest na 0 paliwo jest na bank prawie pół baku, proszę o pomoc w tym problemie pozdro luzak

Najwidoczniej zawiesił Ci się pływak w baku...
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez pablomed » 2 kwi 2013, o 23:45

Jeśli wąż wywaliło przy baku to może naprawiając uszkodziłeś kabelki od czujnika pływaka. Ściąg wtyczkę przy baku i zewrzyj jej piny od cięnszych kabelków patrz czy wskaźnik ruszy, zapłon włączony i nie pomyl z kablami pompy bo bezpiecznik spalisz.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka