[ Dodano: 2013-06-26, 15:38 ] witam mam problem i to dziwny auto stalo 3 miechy nie ruszane bez aku. Gdy auto odpaliłem i chciqłem uruchomić tylnią wycieraczkę nie urochomiła się a bezpieczniki sa dore nie popalone przekaźnik slychać jak działa , czy jest mozliwe że silniczek się zastał i potrzebuje pomocy z ruszeniem
drugu dziwny problem przednie wycieraczki chodzą glośno mają luz czy to normalne w golfie
Witam , mam pewien problem i nie wiem co z tym zrobić. A więc od kilku dni tylna wycieraczka chodzi jak chce , jak ją włączę to się zatrzymuje byle gdzie (tak jak by tam było jej miejsce)
Proszę mi napisać co mogę z tym zrobić.
Pozdrawiam
Pierwsze, to sprawdzić stan przewodów w harmonijkowej gumie z nadwozia w klapę.
Drugie, to poszukać tematów na forach Golfów, to częsta przypadłość i opisana wiele razy.
Najczęstszą przyczyną stawania wycieraczki gdzie popadnie są wytarte styki, które chodzą po bieżni znajdującej się na dużym kole zębatym w środku mechanizmu. Często wystarcza podgięcie styków, ale niekiedy trzeba się już rozglądać za drugim sprawnym silniczkiem. - przerabiałem to u siebie.
Te styki są takie same jak ten pod kierownicą od klaksonu.
Witam nie działa mi tylna wycieraczka spryskiwacz działa czy to przekażnik jeśli tak to który to jest?Do tego nie idzie migać światłami przednimi po przesterowaniu dżwignią do siebie jakieś rady?
tomasz291, Jak włączysz wycieraczke,to słychać przekaźnik?Jak go słychać to winny może być silniczeka,a jak go nie słychać to przekażnik drugi od lewej górny rząd.
Witam mam taki problem gdy włączam tylną wycieraczkę to spryskiwacze tak mocno " sikają " że aż na dach da radę jakoś to zmienić żeby tak mocno nie psikało ?