mi to wyglada na jakies zwarcie albo przebicie a spryskiwacz chyba pompuje z przodu do tylu jak sie nie myle i pompka jest z przodu. sprawdz kable po drodze czy sie gdzies nie przetarly i robi sie zwarcie bo to dziwne
możesz też sprawdzić zwykłym miernikiem czy Ci na tył prąd dochodzi do silniczka - a demontaż obicia tylnej klapy to 5 min roboty - jedna śrubka we wgłębieniu na uchwyt i zatrzaski dookoła- delikatnie podważyć i samo zejdzie. A oizo ma rację, pompka jest gdzieś z przodu - mi też płyn leciał a silnik był przepalony.
wiem ze prad jest i silnik tez jest sprawny bo czasami jak jest mokro na zewnatrz przyciskajac wlacznik ogrzewania wycieraczka sie uruchamia. wydaje mie sie ze gdzies jakies wtyczki i przewody sa pozamieniane tylko gdzie ....
Witam też mam kombi (z 95r.) miałem podobny problem sprawdziłem wiązki kabli w gumowym peszlu tylnej klapy po str. lewej przewody był popękane i zwierały się poizolowałem kolorami i jest OK
Muszę poszukać w swojej golfinie. Mam ten sam problem: spryskiwacz działa, wycieraczka nie. Może sprawdzić silnik na krótko? Prądem go bezpośrednio z pominięciem wiązki?
Witam też mam kombi (z 95r.) miałem podobny problem sprawdziłem wiązki kabli w gumowym peszlu tylnej klapy po str. lewej przewody był popękane i zwierały się poizolowałem kolorami i jest OK
a poza tym wlozylem nowy bezpiecznik w gniezdzie nr 4
mi to pomoglo
witam, mam pytanie odnosnie spryskiwaczy, jak je wyjać bo chciałbym zalozyc podswietlane. Probowalem ale nie chcem na sile nic robic zeby czegos nie polamac.
Dzieki z gory za pomoc
Z tego co pamiętam - trzeba, otworzyć maskę, i spróbować zsunąć w dół(lub w górę, zależy z jakiej perspektywy patrzysz), a następnie wgiąć i pociągnąć, powinien wyjść.