Wymiana instalacji elektrycznej.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez raff » 7 lut 2013, o 18:03

Zastanawiam się nad wymianą instalacji elektrycznej bo moja daje mi ostatnio w kość.
Jak jest bardzo wilgotno to spadają obroty a dzisiaj autko na autostradzie odmówiło mi posłuszeństwa. Mechanicy potwierdzili tylko moje przypuszczenia ze instalacja w moim Golfiku jest w coraz gorszym stanie i powtórka z rozrywki czyli awaria jest kewestią czasu.
Myślałem o wymianie na nowe przewody ale nie oryginalne bo to w przypadku nowych kabli zapewne ogromny wydatek a używanych nie chcę ładować bo nie o to chodzi żeby stare kable wkładać.
Teraz pytania;
Czy przewody te są jakieś sprecjalne o zmniejszonej rezystancji, czy to po prostu zwykła miedziana linka, czy ma ona posiadać jakąś specjalną izolację?
Czy można gdzieś dostać oryginalne złączki albo chociażby nowe piny do złącz zeby nie montować przewodów do starych i zaśniedziałych złączek?

Gdyby ktoś miał jakieś namiary na sklep gdzie można kupić złączki to byłbym wdzięczny.
raff
Czytacz

Postprzez Radekb351 » 7 lut 2013, o 19:03

Domyślam się ze chodzi ci o instalacje el. silnika tzw wiązkę silnika.
Najlepiej jakbyś kupił używana w dobrym stanie a, co do korozji wtyczek to radził bym ci oczyścić ja specjalnym preparatem a później piny posmarować specjalna pasta.
Radekb351
Gaduła

Postprzez Kaplaty » 7 lut 2013, o 19:21

Ja to końcówki/styki/wsówki Piaskuje i u mnie działa wiec polecam tą metode
Kaplaty
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka