Wyprucie / zamrozenie IMMO. Pomocy!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez piotrpotrzebny » 7 kwi 2013, o 21:55

Witam chlopaki!

Mam problem z moimi ventylami. Najprawdopodobniej immo w jednym i drugim.
Nawet nie wiem od czego zaczac nie mowiac o dziale do, ktorego to podpiac...
Mianowicie kupilem nowy samochod vento 1.9 tdi 1Z CL (wczesniej jezdzilem vento 2.0 AGG GL).
Z racji tego, ze nie posiadam elektryki w nowym samochodzie postanowilem ja przelozyc. Tak tez zrobilem - przelozylem wiazki: od czujnikow drzwi plus od centralnego.
Poza tym przelozylem kolumne kierownicy i stwierdzilem, ze zamki i klamki tez bede przekladal. I tutaj najprawdopodobniej popelnilem blad gdyz przelozylem boxy od immo.
W nastepstwie oczywiscie i jeden i drugi samochod odpala i po sekundzie gasnie.
Wyczytalem na jakims forum zeby zrobic adaptacje immo, podlaczalem obydwa samochody pod VCDSa, niestety nie moglam sie zalogowac za pomoca PINow z kluczykow.
Blad jaki mi pokazywal to: 00546 ( Ross-Tech )
Stad tez bierze sie moje pytanie. W jaki sposob obejsc immo? (najbardziej chcialbym je calkowicie zamrozic, gdyz nie sa mi ani troche potrzebne, a w przyszlosci moga tylko przysporzyc problemow)
Prosze o pomoc bo wlosy juz z glowy wyrywam, samochody potrzebne na wczoraj, a dalej nie wyglada na to, zebym nimi ruszyl..

Pozdrawiam, Piotrek.
piotrpotrzebny
Berbeć

Postprzez Paweu » 7 kwi 2013, o 22:16

A zamieniałeś z powrotem te boxy?

Tu troche nt kodu błędu.. http://www.golf3.pl/topics10/brak-swiec ... t12728.htm

A tu o samym immo. http://www.golf3.pl/topics10/zapala-i-o ... light=pass
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez piotrpotrzebny » 7 kwi 2013, o 23:00

Tak, przelozylem. Nie dalo to niestety zadnego efektu. Obydwa samochody odpalaja na sekunde i gasna. Wszystkie kontrolki swieca poprawnie.
Na jednym z forum kolega podeslal mi linki do alledrogo z emulatorami immo - moze mi to pomoc? Link http://allegro.pl/emulator-immo-vw-seat-skoda-bez-lutowania-i3152149561.html
piotrpotrzebny
Berbeć

Postprzez PiJey88 » 8 kwi 2013, o 10:32

jak zamieniłeś kolumny to zmieniły się też kluczyki, więc pestki w kluczykach też musisz zamienić, aby stara pestka została w starym samochodzie ze starą skrzynką IMO
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez piotrpotrzebny » 8 kwi 2013, o 11:23

Przelozylem stacyjki i wszystko, co mialo jakikolwiek zwiazek z immo...
piotrpotrzebny
Berbeć

Postprzez pablomed » 8 kwi 2013, o 12:26

piotrpotrzebny, nie kapuję czemu przełożyłeś ale możesz to chyba "cofnąć"? I co dokładnie przełożyć miałeś zamiar z elektryki? Szyby? Central? Czy 1Z ma immo - miał pętlę taką do czytania kluczyka wkoło stacyjki?
pablomed
Members

Postprzez piotrpotrzebny » 8 kwi 2013, o 12:27

Problem rozwiazany! Az wstyd sie przyznac... powodem byla rozpieta wtyczka na W-Line na drodze IMMO-ECU. Za pomoc dziekuje koledze agrala z fvwg.pl :)
piotrpotrzebny
Berbeć

- - - pomoc domowa warszawa cennik

Powrót do Elektryka