wyrzucenie immobilizera

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

wyrzucenie immobilizera

Postprzez killah » 7 sie 2011, o 10:57

ObrazekObrazek

Hej

Opiszę jak to działa a w zasadzie to chyba nie działa albo został odłączony przy swapie. Na panelu jest taka diodka która sobie miga. Ta puszka znajdowała się pod fotelem i jak odczepiłem ją i straciła kontakt z metalem czyli z masą samochodu to dioda przestaje migać. Jednak mimo tego że nie miga to auto normalnie odpala i działa.

Prośba o pomoc. Jeśli to że po odłączeniu od masy auto nadal działa to oznacza że mogę to po prostu odciąć ? Czy nie ryzykować?:D
killah

wyrzucenie immobilizera

Postprzez Basior1997 » 7 sie 2011, o 11:01

to immo jest dodatkowe możej je wywalić bez problemu tylko musiał bys dojac co do jedengo kableka i je odłaczyć
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Postprzez marcinkoz2910 » 9 sie 2011, o 18:49

pisałem już raz o tym

wystarczy dojść do instalacji tego urządzenia i wyciąć to z instalacji i rozłączone przewody połączyć z oryginalnej instalacji wg kolorów
marcinkoz2910
Members

Postprzez killah » 9 sie 2011, o 20:39

marcinkoz2910 napisał(a):pisałem już raz o tym

wystarczy dojść do instalacji tego urządzenia i wyciąć to z instalacji i rozłączone przewody połączyć z oryginalnej instalacji wg kolorów

No ale ten immo nie działa. Nigdy nie trzeba było kluczyka wsadzać + swap silnika raczej nie obejmował zostawienie tego i nawet jak ta dioda nie świeci to auto pali. Trzeba aż tak dokładnie to wycinać?

A gdzie to może być podłączone żebym pół auta nie rozbierał?
killah

Postprzez michalqqr » 9 sie 2011, o 21:59

killah napisał(a):A gdzie to może być podłączone żebym pół auta nie rozbierał?
pewnie będzie szło w kierunku skrzynki bezpieczników ;)
michalqqr
Gaduła

Postprzez marcinkoz2910 » 10 sie 2011, o 11:35

michalqqr, no raczej na pewno

ja wyrzucałem to tez kiedyś u znajomego ale w oplu i on miał to podłączone pod instalację stacyjki
marcinkoz2910
Members

Postprzez killah » 21 wrz 2011, o 12:42

marcinkoz2910 napisał(a):michalqqr, no raczej na pewno

ja wyrzucałem to tez kiedyś u znajomego ale w oplu i on miał to podłączone pod instalację stacyjki

ok ja w takim razie jak będę robić elektrykę szyb to zajmę się tym przy okazji. Na razie niech sobie leży pod fotelem.

powracam do tematu.

Wczoraj przy montażu brzęczyka świateł zobaczyłem że jakieś 6 kabli od tego ustrojstwa jest po prostu przeciętych przy skrzynce. Mogę to po prostu wyrwać? Jaka jest szansa że uśmiercę auto? Chyba znikoma?
killah

- - -

Powrót do Elektryka