Z manualnych na elektryczne szyby problem...

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez CinekDGR » 25 mar 2012, o 12:33

Witam w moim golfie (3 drzwiowy 95r 1.9tdi) były kiedyś szyby elektryczne i poprzedni właściciel w niemczech zmienił na korbke;( Jest jeden plus ponieważ przyciski w drzwiach pozostały i jest tam prąd bo są one podświetlane,nie wiem dla czego zmienił na korbke.Chcę powrócić do elektrycznych i w dziurki od korbek dać zaślepki czy coś takiego.
Pytanie jest takie co muszę kupić i co będzie potrzebne do zmiany?
Patrzałem na alledrogo na mechanizmy opuszczania szyb el. to moge się mylić ale podejrzewam że są dwa rodzaje mechanizmów ale sam już nie wiem bo to moje pierwsze auto.
Za odp dzieki z góry;)
CinekDGR
Berbeć

Postprzez pablomed » 25 mar 2012, o 21:36

mechanizmy są jednego rodzaju oczywiście inne na prawe i lewe drzwi. Natomiast przy każdym mechaniźmie jest moduł oraz silniczek - i w tych modułach różnice są przed i po 1995 roku, najlepiej brać takie same ale nie jest bezwględnie konieczne. Jeśli faktycznie masz całą instalację - w co jednak trochę wątpię - bo raczej jest to niedokończona przeróbka w drugą stronę niż myślisz ale nieważne - to wyjdzie cię to koło 3 stówek, w razie czego znajdziesz wszystkie potrzebne porady na tym forum lub w FAQ na http://forum.vwgolf.pl/
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka