Zakładanie elektrycznych szyb

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Madzia20 » 12 mar 2012, o 16:48

Witam
Posiadam Golfa III 95r. i cały czas przy nim cos majstruje ostanio wpadłam na pomysł żeby zamontować ektryczne szyby w swoim Golfiku bo niestety teraz takowych nie posiada i tu pojawia sie pytanie czy mogłabym z drugiego podobnego golfa praktycznie taki jak moj model tylko posiada ta cała elektryke tzn elektryczne szyby lusterka,
I czy bym mogła przełożyć środkowy panel i i całe boki w drzwiach i zrobic u siebie el. szyby. 8-)
Pytanie doradzcie mi jak powinnam to zrobic na co zwrocic uwage i jakie rzeczy wyjąć z tego drugie golfa zdjecia mile widziane.
Z góry dzieki ;-)
Magda
Madzia20
Berbeć

Postprzez pablomed » 15 mar 2012, o 22:57

Madzia20, oczywiście że tak możesz zrobić, jednak opisywanie tego byłoby powieleniem wielu tematów które znajdziesz na tym forum, jak również w dziale FAQ na niebieskim forum http://forum.vwgolf.pl

środkowego panelu (o ile piszesz o konsoli czyli plastykach przed lewakiem biegów nie trzeba zmieniać, różnice są tylko takie że potrzebujesz tam przyciski do szyb tylnych włożone w miejsce zaślepek jeśli to wersja 4 drzwiowa. A boczki różnią się tylko brakiem dziury na korbę - można dopasować jakąś zaślepkę
pablomed
Members

Postprzez Madzia20 » 16 mar 2012, o 23:51

I wszystko przyszykowane do założenia a standardowo problem owczywiście ktory dopada pewnie każdego początkującego.
Chciałam odkrecic ten bok od drzwi dwie śrubki odkreciłam te co są pod rączka i została jedna i tu pytanie jak zdjąc to przekletą korbke :szok: od zamykania i otwierania szyb probowałam w na wszystkie strony i odpuściłam poniewaz stwierdziłam ze jak tak dalej pojdzie to poprostu ja wyrwe i cały bok wymienie :zakrecony: dzieki za odpowiedz z gory
Magda
Madzia20
Berbeć

Postprzez pablomed » 17 mar 2012, o 00:08

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1684812.html
koleżanko próbuj googli czasem, nieraz znajdziesz odpowiedź szybciej niż pytanie napiszesz.
Dodatkowo - jeśli masz manualne lusterka, znajdziesz jeszcze małą śróbkę między klamką a uchwytem do regulacji lusterek - koniecznie odkręć. Potem wykręczasz przycisk i od dołu podważasz palcami i odciągasz tapicerkę wypinając ja z zatrzasków, teraz musisz się zatrzymac i poodpinać kabl głośników
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka