Tak jak w temacie, jak cofnąć lub zmienić przebieg, mk3 silnik 1,9 tdi 1z, rok 1994 licznik prawdopodobnie jest AFN'a. Zmieniałem liczniki bo zakładałem mfa.
Czy da się coś z tym fantem zrobić?
Da się, ale nie samemu Musiałbyś mieć specjalny interfejs który podłącza się bezpośrednio do licznika. Z tyłu po lewej stronie masz takie małe wejście, tam się go podłącza.
Są ludzie którzy robią takie rzeczy odpłatnie. Poszukaj na allegro pod hasłem "korekcja przebiegu". Tylko taka przyjemność kosztuje koło 100zł.
Chciałem przestawić u siebie w nowym liczniku, ale jak usłyszałem cenę, to sobie darowałem
Już gadałem z kumplem, mówi że może uda mu się normalnie przez jakiś tam kabel, a jeśli nie to będzie musiał wyjąć pamięć z licznika, kompletnie nie wiem czy dobrze mówi, ale brzmiał jak by wiedział co mówi więc sprawdzę co i jak.
Kiedys znalazlem program dosowski i rozpiske wtyczki. Tylko ze to bylo na port LPT1, a reszte wtykow spinalo sie w tyl licznika. Ale tez nie wszystkie typy licznikow sa podatne na krecenie. Mozna latwo uwalic licznik. Gdyby jeszcze pamieci byly identyczne to moznaby bylo sie pokusic i samo przelutowanie kosci pamieci.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0