Zależy jaką masz instalację centralnego zamka. Pneumatyczną (pompka w bagażniku) Czy Dokładaną (elektryczne siłowniki). Najpierw musisz podpowiedzieć jaką masz tą instalację
Też mam dziwny problem z centralnym zamkiem w swoim TDI.
Problem jest taki, że czasem zamyka tylko przód. Czasem po chwili łapie tył i bagażnik. Wariuje tak zawsze jak przekręci się szybko kluczyk w pozycje zamknij-otwórz. Po tym postoi otwarty przez dzień czy dwa i mu przechodzi.
Jeśli zamknę tylne drzwi normalnie wciskając guzik w drzwiach, to centralny otwiera je bez problemu.
moja pompka kilka razy zamknie i otworzy centralny prawidłowo a za którymś razem po zamknięciu pompka pracuje dalej i nie ma możliwości otwarcia auta. Dopiero odłączenie klemy i podłączenie jej z powrotem pozwala otworzyć zamki. W czym może tkwić problem?
tez mam podobny problem z centralnym zamkiem ( pneumatyczny ). Mianowicie kiedy zamkne golfa , to za pół godziny sie otwiera i centralny zaczyna wariowac otwiera wszystkie drzwi i zamyka non stop az wyjme bezpiecznik. Wyjmowałem boczki to wszedzie jest normalnie podłączone mogła pasc centralka sterująca?
w temacie każdy ma inny problem i przyczyny różne. Ogólnie pada od wody płytka elektroniczna w pompce, padają włączniki w drzwiach i dają zwarcie albo nie łączą, pękają wężyki od pneumatyki, pękają kable w przelotkach do drzwi. Do tego dochodzą usterki dokładanych sterowników lub alarmów .
a gdzie jest ten sterownik dokladnie ? rozbieralem boczki wszystkich drzwi ( inna naprawa ) i mialem rozkmine gdzie w przednich drzwiach jest ta pompka sterujace i te wszsytkie rzeczy a i mała zagadka ktos wie jak wyjąć mechanizm podnoszenia szyby w 5d. mam urwana linke i chcialem kupic nowy zestaw ( dodam ze mam el. szyby ) tylko po rozebraniu nie wiem jak go wymienic
Pompka zamka centralnego znajduje sie pod tylnia lapma od strony pasażera w bagazniku, Sterownik może znajdywać sie przy pompce też pod lampa badz w skrzynce bezpieczników.