Zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Zamek

Postprzez Masorz0 » 11 kwi 2012, o 22:01

Od dziś stałem sie posiadaczem Golf'a 3 .Problem leży w Zamku od drzwi ze strony kierowcy
Popołudniu wszystko działało jak należy drzwi sie zamykały i zamek działał bez zarzutów .lecz niedawno wieczorem poszedłem dokładnie olukać auto i jak już miałem iść do domu .zamykam drzwi i Trach drzwi sie nie zamykają ,zauważyłem że zamek zablokował sie w stanie zamkniętym ,bawiłem sie kluczykiem itp ale nic nie dało sie zrobić i musiałem auto zamknąć ręcznie tzn.musiałem sie pobawić w zamku żeby wgl zamknąć samochód na noc ,Udało sie ale chce wyeliminować ten problem.Jakieś sugestie itp ?
Masorz0
Berbeć

Zamek

Postprzez pablomed » 11 kwi 2012, o 23:19

Jeśli kluczyk kręci się w koło bez oporu to tzw wiosełko klamki. Twój opis bardzo niedokładny. Jesli masz zamek centralny napisz czy działa z kuczyka w drzwiach pasażera, czy od wewnątrz wszystko działa tzn blokuje sie po wciśnięciu guzika i czy otwiera z klamki wewnetrznej
pablomed
Members

Postprzez rafal9119 » 12 kwi 2012, o 07:17

pablomed napisał(a):Jeśli kluczyk kręci się w koło bez oporu to tzw wiosełko klamki
najpredzej to pekło te ustrojstwo. jakies 2 tyg temu tez miałem ten problem. koszt nie jest duzy a na wszelki wypadek kup dwa na zapas he
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

- - -

Powrót do Elektryka