Zanik iskry elektrycznej

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Zanik iskry elektrycznej

Postprzez gosc91 » 25 lut 2011, o 17:38

Witam,

mam taki problem, otóż raz może dwa razy w tygodniu mam całkowity zanik iskry na świecach. Po pewnym czasie iskra znowu sie pojawia. Silnik 1.4 ABD 1993r. Wymieniłem cewke zapłonową ale nic to nie dało... Ma ktoś jakieś pomysły?
gosc91
Berbeć

Zanik iskry elektrycznej

Re: Zanik iskry elektrycznej

Postprzez PabloSBT » 25 lut 2011, o 17:45

gosc91 napisał(a):Witam,

mam taki problem, otóż raz może dwa razy w tygodniu mam całkowity zanik iskry na świecach. Po pewnym czasie iskra znowu sie pojawia. Silnik 1.4 ABD 1993r. Wymieniłem cewke zapłonową ale nic to nie dało... Ma ktoś jakieś pomysły?

zdejmij środkowy kabel z kopułki który idzie do cewki i włóż tam świece i poproś kogoś żeby wtedy zakręcił i zobacz czy będzie iskra jeśli iskry nie będzie to być może znowu trafiłeś na wadliwą cewkę a jeśli będzie iskra to trzeba szukać dalej i może to być czujnik halla
PabloSBT
Members

Postprzez prezesik » 25 lut 2011, o 19:28

Jak kolega wyzej pisze - czujnik halla znajdujacy sie na aparacie zaplonowym. On potrafi takie figle platac.
prezesik
Members

Postprzez kamyk212121 » 25 lut 2011, o 22:14

hala mozna sprawdzic miernikiem zwykłym... ja mam to samo w 2.0 była iskra i niema:) heheh samocod stoi u mechaniora własnie wszystko sprawne pod kompem dopbrze niby a iskry brak czasem sie pojawi ale na chwile i potem nara podejrzenie padło na komputer silnika i w nim tranzystory mocy.... narazie mechanik miał sprawdzić komputer poniedzieli bd wiedział co jest bo podobno juz wie co jest na rzeczy:) takze dam znać
kamyk212121
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka