Zapalniczka - problemy

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Zapalniczka - problemy

Postprzez KonMan » 28 mar 2014, o 09:31

Mam problem z zapalniczką. Po pierwsze nie chodzi tzn nie grzeje, po drugie oświetlenie nie działa. Rozkręciłem i patrzyłem jak wygląda sytuacja z tyłu to moim zdaniem jakiś idiota tam musiał majstrować i co więcej jakiś wiejski tuning zrobił z oświetleniem.
Teraz pytanie czy da to się jakoś naprawić zeby było ori ? Czy trzeba zakupić całą to ramkę z zapalniczką ?

Pozdrawiam.
KonMan
Czytacz

Zapalniczka - problemy

Postprzez benek » 28 mar 2014, o 09:43

Zależy co tam z tą zapalniczkom to znaczy jak wygląda wejście do żarówki ? A co do grzania możesz spróbować dogiąć te blaszki ?
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła

Postprzez KonMan » 28 mar 2014, o 10:10

no własnie mi zależy bardziej żeby była oświetlona ta zapalniczka,a z oświetleniem to wygląda tak ze ta obudowa jest połamana do żarówki kable są sztukowane i pocięte, obudowa do żarówki i zarówka zostały wyjęte z oświetlenia podsufitki kabiny i zesztukowane jako oświetlenie zapalniczki. tylko że efektu nic nie dało i zostało to tak porzucone. I teraz ja chcę się teraz tym zająć zeby było dobrze. Więc najlepszym sposobem będzie wymiana tej całej ranki z ori zapalniczką itd ?
KonMan
Czytacz

Postprzez Gesiu_15 » 28 mar 2014, o 11:05

wymień cała zapaliniczkę i po problemie . Co do oświetlenia polecam od ledikera . http://allegro.pl/vw-golf-iii-3-vento-z ... 06080.html . Prosty montaż , instrukcja obsługi w zestawie :-)
Gesiu_15
Moderator Globalny

Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka