Zapytanie o kontrolke przy włączniku świateł

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez sasza122 » 12 cze 2014, o 21:52

Witam Panie i Panowie,

Mam do was pytanie, po włączeniu świateł zwykłych, kontrolka od pozycji (wiecie o która mi chodzi ? :) ) powinna się żarzyć ? i pytanie numer dwa, po włączeniu świateł drogowych ta sama kontrolka mi się świeci, nie wiem czy tak ma byc. a jak włącznik od świateł drogowych przyciągne do siebie tak jakbym chciał włączyć lub wyłączyć to ona gasnie i światła drogowe "mocniej " świecą. Orientujecie się o co mi chodzi ? Miał ktoś cos takiego ?
sasza122
Berbeć

Postprzez łukasz1983 » 12 cze 2014, o 22:38

sasza122 napisał(a):Mam do was pytanie, po włączeniu świateł zwykłych, kontrolka od pozycji (wiecie o która mi chodzi ? :) ) powinna się żarzyć ? i pytanie numer dwa, po włączeniu świateł drogowych ta sama kontrolka mi się świeci, nie wiem czy tak ma byc
Słaba masa.popraw masę w lampach,oraz wyciągnij włącznik świateł i sprawdź,czy dobrze siedzi w nim wtyczka.
sasza122 napisał(a):a jak włącznik od świateł drogowych przyciągne do siebie tak jakbym chciał włączyć lub wyłączyć to ona gasnie i światła drogowe "mocniej " świecą. Orientujecie się o co mi chodzi ? Miał ktoś cos takiego ?
Kolego jak pociągniesz manetkę od długich to prąd idzie z pominięciem włącznika świateł,i stąd to jaśniejsze światło.
Proponuje założyć przekaźniki do świateł mijania i drogowych.
Ostatnio edytowano 13 cze 2014, o 08:47 przez łukasz1983, łącznie edytowano 1 raz
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sasza122 » 13 cze 2014, o 00:12

okej dzieki wielkie :) jutro to ogarne sobie :)
sasza122
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka