Witam panowie mam następujący problem chciałem zamontować podświetlenie zegarów tutaj mam link i nie wiem jakie zamówić ponieważ trzeba tam wybrać rozmiar otworów na wskazówki i nie wiem właśnie jakie mam w swoim golfie zegary oryginalne od vr6 260 km/h poradzicie cos? z gory dzieki tu jest link http://moman.pl/volkswagen-golf-3,226,283.html
Więc po kolei Ci wytłumaczę co i jak
Otwór na wskazówki:
- duży, czyli nie musisz zdejmować wskazówek, żeby zamontować tarcze.
- mały, musisz zdejmować wskazówki, żeby założyć tarcze
Słupek:
- jeśli pomiędzy tarczami masz napis VDO, wybierasz 4mm
- jeśli pomiędzy tarczami masz napis MotoMeter, wybierasz 2mm
- jeśli skala na prędkościomierzu zaczyna się od 0km/h, oznacza to, że nie masz słupków.
Mam nadzieję że pomogłem
PiJey88 napisał(a):maciej.kucinski, przecież na tej stronie masz instrukcje: Obrazek a na swoich zegarach na pewno masz napis VDO więc chyba sprawa oczywista
Koledze chyba nie chodzi o słupki, a o otwory na osie wskazówek Bynajmniej ja tak zrozumiałem
Peter056, faktycznie, mój błąd, ale wskazówki też prosta sprawa, jeśli nie chcesz zdejmować to bierzesz z dużymi dziurami, a jak chcesz zdejmować to z małymi dziurami, twój wybór
Wskazówki idzie łatwo je wyjąć. Musisz tylko je czymś podważyć. Ja robiłem to widelcem. Jak nie chcesz porysować tarcz to pod widelec podłóż chusteczkę higieniczną.
A jak na tarczach nie zależy to widelec pod wskazówkę i delikatnie do góry podważaj.
palio45, świetna rada, ale w tym liczniku w taki sposób uszkodzi silniczki i po liczniku to licznik starego typu na sprężynie i ze słupkami czyli aby je zdjąć trzeba odkręcić wskazówkę i koniecznie liczyć obroty by sprężyna była tak samo napięta po założeniu