Zmiana h4 na h7+h7

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Titus-s » 10 kwi 2013, o 16:31

Możecie w takim razie polecić jakieś inne rozwiązanie (w miarę przystępne cenowo)?
Moje światła świecą już ledwo, ledwo. Nieraz muszę 3 razy sprawdzać czy światła są faktycznie włączone. Nie jest to raczej kwestia żarówek, bo kupowałem już te z górnej półki i wg mnie poprawa była o góra 10%.

Mój golf jest z rocznika 94
Titus-s
Berbeć

Postprzez Paweu » 10 kwi 2013, o 16:34

Titus-s napisał(a):Możecie w takim razie polecić jakieś inne rozwiązanie (w miarę przystępne cenowo)?
Moje światła świecą już ledwo, ledwo. Nieraz muszę 3 razy sprawdzać czy światła są faktycznie włączone. Nie jest to raczej kwestia żarówek, bo kupowałem już te z górnej półki i wg mnie poprawa była o góra 10%.

W jakim stanie są odbłyśniki w lampach? Może masz spadki napięcia w instalacji? Mierzyłeś je?

Najtańszym rozwiązaniem poprawiającym znacząco świecenie standardowych lamp jest montaż przekaźników. ;-)
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez seba650 » 10 kwi 2013, o 18:11

Moje świeciły też baaardzo słabo ale jak robiłem smokeda, wymyłem ładnie odbłyśniki i klosze, następnie ustawienie świateł. Poprawa jest spora, założę też przekaźniki w wolniejszym dniu ;-) .
seba650
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 10 kwi 2013, o 20:21

Titus-s, czyli podsumowując - fabryczne reflektory sa bardzo trwałe, jeśli świeca słabo to najpewniej są spadki napięcie w elektryce "od starości" i najprościej jest założyć przekaźniki i wstawić porządne żarówki A jeśli uznajesz że jednak reflektory saązużyte - to ile chcesz wydać? Ja mam jeden tani zamiennik Depo już 8 lat, nic mu się nie dzieje, jasność jest dobra, natomiast granica światło/cień na mijania średniej jakości
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka