zmiana licznika

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

zmiana licznika

Postprzez hadamian » 14 cze 2012, o 22:33

Witam. Mam taki probleem gdyż: Mam golfa III pojemnośc 1.8 gt rok i licznik z funkcjami MFA i zakupiłem sobie za grosze licznik sprawny z seata cordoby gdzie wszytskie paramatry sie zgadzaja km oraz momontobrotowy ale jedynie jest to licznik z roku 96 pojemosc 1.6 i po włożeniu wszystko działa poza wyjatiem ze swieci cały czas wskażnik od hamulca recznego a na starym liczniku wszytsko ok było. Czy mpge cos zrobic z tym czy musze miec stary licznik?? Prosze o jakies wskaówkii.
hadamian
Berbeć

zmiana licznika

Postprzez pablomed » 15 cze 2012, o 19:53

On jest dostowany do czujników zużycia klocków. Trzeba tylko znaleźć na forum który styk we wtyczce licznika jest za to odpowiedzialny dac do niego mase i po problemie
pablomed
Members

Postprzez hadamian » 16 cze 2012, o 08:28

witam, a jesli chodzi o temperature płyn?? po zapłonie powinno chwilke swiecic a pozniej zgasnac a wogole się nie zaswieca. A jesli chodzi o ten reczny to w poniedziałek bede siedzaił :)
hadamian
Berbeć

Postprzez PiJey88 » 16 cze 2012, o 11:10

licznik od seata jest zupełnie inny i nie działa poprawnie w golfie, przerabialiśmy ten temat kiedyś z leszkiem, u nas były problemy z kierunkowskazami dodatkowo, paliły się bezpieczniki co chwila
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Elektryka