znikające kontrolki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

znikające kontrolki

Postprzez Romek » 26 lis 2014, o 20:40

Witam od dłuższego czasu mam pewien problem a mianowicie znikają czasami po przekręceniu zapłonu kluczykiem nie zapala sie żadna kontrolka ... silnik kręci ale wgl nie odpala jakby nie miał iskry. Albo sytuacja np podczas jazdy auto mi zgaśnie i jak przekręcam kluczyk żeby odpalić to znowu brak kontrolek.. Trzeba chwile odczekać i problem znika kto wie co może być tego przyczyną ?? koledzy mowili że przekaźnik jakiś może być powodem na przyklad . Z góry dzięki za chęci na udzielenie mi pomocy.
Romek
Berbeć

znikające kontrolki

Re: znikające kontrolki

Postprzez Golf Maniak » 26 lis 2014, o 21:20

Romek napisał(a):Witam od dłuższego czasu mam pewien problem a mianowicie znikają czasami po przekręceniu zapłonu kluczykiem nie zapala sie żadna kontrolka ... silnik kręci ale wgl nie odpala jakby nie miał iskry. Albo sytuacja np podczas jazdy auto mi zgaśnie i jak przekręcam kluczyk żeby odpalić to znowu brak kontrolek.. Trzeba chwile odczekać i problem znika kto wie co może być tego przyczyną ?? koledzy mowili że przekaźnik jakiś może być powodem na przyklad . Z góry dzięki za chęci na udzielenie mi pomocy.

Zdublowałeś posty o problemie :) napisałem w drugim temacie kostka stacyjki do wymiany.
Golf Maniak
Members

Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Romek » 26 lis 2014, o 22:55

Sory jestem tu od dzisiaj jeszcze niewiem co i jak .. mówisz że kostka stacyjki będzie powodem? nawet podczas jazdy mi tak robi i zdarza mi sie to dość często ..
Romek
Berbeć

Postprzez Golf Maniak » 27 lis 2014, o 22:11

Romek napisał(a):Sory jestem tu od dzisiaj jeszcze niewiem co i jak .. mówisz że kostka stacyjki będzie powodem? nawet podczas jazdy mi tak robi i zdarza mi sie to dość często ..

Tak ja miałem takie same przygody ze swoim gofrem.Przy wymianie kostki muisz niestety odkręcić cała kolumnę kierownicza i wybić stacyjkę z kolumny.Trochę niestety zabawy z wymianą tej stacyjki jest :/ .
Golf Maniak
Members

Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez klaudek669 » 28 lis 2014, o 12:52

Golf Maniak napisał(a):Przy wymianie kostki muisz niestety odkręcić cała kolumnę kierownicza i wybić stacyjkę z kolumny.

Nie musisz, wystarczy że masz odpowiedni mały zakrzywiony śrubokręcik. Wtedy tylko ściągasz osłonę pod kierownicą, odpinasz kostkę. Wykręcasz śrubkę - jak nie idzie to wyłamujesz stara kostkę i dopiero wykręcasz. Dostęp słaby ale da rade tak zrobić. kostkę kup jakąś lepszą bo szkoda nerwów.
klaudek669
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka