Witam, właśnie zakupiłem gwint do mojego golfa. Teraz czas na koła. Co sądzicie o poszerzanych stalówkach 14cali i gleba? macie jakiś zdjęcia? I myślałem nad 15 cali ale mam silnik 1.6 75KM.
tak właściwie to nawet do 1.4 potrafili wsadzić 17" i się cieszyć wiec nie rozumiem problemu
A tak serio, jeśli twierdzisz ze 15" to za dużo na Twój silnik to zakładaj stal 14", co prawda ciut małe kolo do MKIII ale na solidnej glebie powinno to wyglądać
#auto kumpla
zacznijmy od tego jaką chcesz glebę i jakie opony
jak chcesz mieć nisko i względnie komfortowo - 14 i większy profil. Jak ma wyglądać to 15 i mały profil
Jak ma być mała gleba to 15 i większy profil, bo puste nadkole wygląda traaaagiiiicznieee
Chodzi mi też o to żę felgi 14 już mam. I bardziej mnie ciekawi jak by golf wyglądał na szerokich 14. Prosiłbym o zdjęcia. I jak wygląda sprawa z poszerzaniem. czy można tylko ran poszerzyć? Gleba jak najniżej. ogólnie bd po trochu opuszczał i sprawdzał jak będzie mi sie jeździć po stałych trasach. I może jakaś pomoc ile można poszerzyć i jakie opony. I mam jeszcze problem taki że mam aluminiowa miskę da sie zmienić na stal?
Dargas napisał(a):A jaki profil opony na 14cali ? oczywiście duży profil
Zależy na ile cali chcesz poszerzyć Oczywiście musi być jakiś naciąg, bo bez tego szerokie koło słabo wygląda Ale i tak lepiej 15", 14 za małe do mk3, nawet jakby jeździły w 1.4