17"

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

17"

Postprzez michaelCFC » 5 kwi 2011, o 17:36

Witam!

Mam takie pytanie odnośnie tej wielkości felg do posiadaczy lub osób, które już na takich felach jeździły. Chodzi mi dokładnie jakie są Wasze wrażenia z jazdy, czy trzeba bardzo uważać na dziury? czy trzeba bardzo uważać podczas parkowania na krawężniki itp?

Z góry dzięki za odpowiedź!
michaelCFC
michaelCFC
michaelCFC
Czytacz

17"

Postprzez czaro » 5 kwi 2011, o 17:40

michaelCFC napisał(a):czy trzeba bardzo uważać na dziury? czy trzeba bardzo uważać podczas parkowania na krawężniki itp?

Ja mam 16stki, ale mimo wszystko postanowiłem się wypowiedzieć w Twoim temacie.
Wszystko zależy od profilu opony jaki założysz. Ja mam na przodzie 195/40 na tyle 215/45 i gwint i powiem Ci że czuć każdą najmniejszą dziurę. Ogólnie omijam wszystko co się da a po krawężnikach nie jeżdżę bo latem jestem za niski ale gdybym nawet mógł wjechać to i tak starałbym się nie wjeżdżać.
A jakie masz zawieszenie że myślisz o 17"??
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez michaelCFC » 5 kwi 2011, o 22:23

czaro napisał(a):
michaelCFC napisał(a):A jakie masz zawieszenie że myślisz o 17"??

No właśnie jeśli chodzi o zawieszenie to zostało z seryjnego obniżone o jakieś 5cm...
michaelCFC
michaelCFC
Czytacz

Postprzez DJ_DARCO » 8 kwi 2011, o 22:49

u mnie gleba -40/-60 i 205/40/17 weszło po ingerencji blacharza. Ale za to jaka trakcja :-) dziury to temat rzeka co mnie spotykało już na tych kółeczkach. Jeden sezon na ori zawieszeniu i silentblocki do wymiany felgi przednie do malowania i prostowania całe szczęście że dobrej firmy bo chińskie to bym mógł już wyrzucić
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
DJ_DARCO
Czytacz

- - -

Powrót do Felgi i opony