Witam
Założyłem ostatnio opony 195/65/15 i okazuje się, że przy skrętach ocierają o nadkola i z tyłu jeżeli jest obciążony. I tu mam pytanie szkoda mi felg więc czy jeżeli kupie np opony 195/45/15 będą mi dalej ocierać?
Moderator: Moderator
przemolol napisał(a):Witam
Założyłem ostatnio opony 195/65/15 i okazuje się, że przy skrętach ocierają o nadkola i z tyłu jeżeli jest obciążony. I tu mam pytanie szkoda mi felg więc czy jeżeli kupie np opony 195/45/15 będą mi dalej ocierać?
lookasgolf33 napisał(a):195/50 tez ocieraja przy wiekszym obciazeniu z tylu...a wydaje mi sie ze nie powinno tego byc
czaro napisał(a):lookasgolf33 napisał(a):195/50 tez ocieraja przy wiekszym obciazeniu z tylu...a wydaje mi sie ze nie powinno tego byc
Wszystko zależy jeszcze od et jak pisał prezesik25. Jak założysz 185/45 a et będziesz miał przypuśćmy 20 to pewnie też będzie tarło o ranty. Sprawdź najpierw jakie masz et felgi, a potem można myśleć jaką dać oponkę.
przemolol napisał(a):czaro napisał(a):lookasgolf33 napisał(a):195/50 tez ocieraja przy wiekszym obciazeniu z tylu...a wydaje mi sie ze nie powinno tego byc
Wszystko zależy jeszcze od et jak pisał prezesik25. Jak założysz 185/45 a et będziesz miał przypuśćmy 20 to pewnie też będzie tarło o ranty. Sprawdź najpierw jakie masz et felgi, a potem można myśleć jaką dać oponkę.
Sprawdzałem i nie mam właśnie tego ET. Są jakieś numerki na promieniach ale nie ma ET. I co teraz, da się to jakoś obliczyć czy coś? PS:Dzięki za odpowiedzi
Pisze tam- MaxLoad 710, ExEl, 96 (w takim kółku), 15x7j, Ex 314 i tyle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości