alufelga + krawężnik

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

alufelga + krawężnik

Postprzez melcu » 11 kwi 2013, o 16:38

Witam panowie. Jak w temacie - jeden z moich BBS'ow miał bliższy kontakt z krawężnikiem (poślizg po opadach śniegu). Nie mogę nigdzie znaleźć takiej felgi występującej jako jedna sztuka więc chciałbym zrobić coś z tą. Aktualnie jeżdżę na pordzewiałych stalówkach co doprowadza mnie do szału, a wiosna się zbliża. Powiedzcie mi Panowie czy ktoś robi gdzieś takie rzeczy, lub czy jest możliwość zrobienia tego domowo? Dodam, że powietrze z felgi nie zeszło. Jest ona wykrzywiona , to wiem ze muszę oddać na prostowanie. A co można zrobić z tym rantem zjechanym ? :cry:

Obrazek
Obrazek
melcu
Czytacz

alufelga + krawężnik

Postprzez Opik » 11 kwi 2013, o 17:02

Ten rant jest starty czy tak zagięty? Jak oddasz do prostowania to takimi rzeczami też się zajmują, wyprostują ile się da, szpachla, malowanie i jak nowa :)
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez saszelqq » 11 kwi 2013, o 17:42

Oj on chyba nie jest zagięty, tylko starty ostro, ale podobno nie takie felgi się da naprawić. Wydaje mi się, że trzeba uzupełnić rant przez nadlewanie aluminium, kiedyś się naczytałem na ten temat. Ale jak nawet powietrze nie zeszło, to może wystarczy prostowanko i szpachla :P Podjedź do zakładu, który się w tym specjalizuje i będziesz wszystko wiedział ;-)
saszelqq
Members

Rocznik: 1981
Silnik: 1.1 GG

Postprzez melcu » 12 kwi 2013, o 17:15

Byłem panowie w Kelbanie i powiedzial mi ze oni tego nie robią. Generalnie dam do prostowania chyba, to co jest zjechane to szpachla, a ten wąski rancik co jest tak grubo zjechany to wujas moze mi naspawa, (zajmuje sie zawodowo spawaniem aluninium) a potem przy pomocy papierku i szlifierki wyprofiluje to na rancik, potem lakierka. Myślicie, że zda egzamin ?
melcu
Czytacz

Postprzez Opik » 12 kwi 2013, o 20:18

jak się profesjonalnie zrobi, to powinno zdać egzamin. Przecież właśnie w ten sposób naprawiają felgi ;)
Opik
Members

Silnik: 2.0

- - -

Powrót do Felgi i opony