Witam. Szykuję dla Golfika buty na lato, mam felgi org VW (nie znam modelu, ale to mało ważne chyba). Mam też dwie opony - BRIDGESTONE POTEGNA 195/55 R15. Muszę więc dokupić dwie opony. Oryginalnie i tak jak jest nawet na wlepce na klapce paliwa mają być 195/50 R15. Czy nie będzie przeszkadzać, że na jednej osi będzie wyższa opona (55 i 50)? Na chwile obecną mam zimówki na stalówkach (Przód - 175/70 R14, Tył - 195/65 R14) i jeździ mi się dobrze, pasuje mi taka wysokość samochodu. Zastanawiam się jakie kupić opony, wchodzą w grę Nowe/bieżnikowane - na dwie chcę przeznaczyć max 300zł (z góry dziękuję za teksty typu "dołóż po 100zł na oponę to wtedy kupisz to i to"). Ostatnia kwestia - te BRIDGESTONE POTEGNA to chyba w miarę dobre opony, tylko używane, bieżnika nie ma bardzo dużo (choć oczywiście nadają się jeszcze spokojnie do jazdy), więc: 1.lepsze są opony używane, ale dobry model, czy nowe, ale słabszy model/firma? 2.lepsze opony założyć na przód i tył? (mam nadzieję, że zrozumieliście o co chodzi
). Opony planuję kupić na allegro, więc możecie podawać od razu linki. Pozdrawiam i z góry dziękuję!